Η εξομολόγηση του πυροσβέστη που έχασε γυναίκα και μωρό στο Μάτι

Εικόνα από το Μάτι, μια εβδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά
Εικόνα από το Μάτι, μια εβδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά EUROKINISSI

"Δεν έχω νιώσει ακόμα θυμό", λέει ο Ανδρέας Δημητρίου για το τραγικό παιχνίδι που του επιφύλασσε η τύχη, την 23η Ιουλίου.

"Έχω πολλά συναισθήματα αλλά δεν έχω νιώσει ακόμα θυμό. Δεν ξέρω με ποιον πρέπει να θυμώσω. Κάθε μέρα περνάω από όλα τα συναισθήματα εκτός από θυμό. Μέχρι τώρα".

Τα λόγια, του πυροσβέστη Ανδρέας Δημητρίου, που έχασε τη γυναίκα και το έξι μηνών μωρό τους στην φονική φωτιά στις 23 Ιουλίου στο Μάτι, συγκλονίζουν.

ADVERTISING

Ο ίδιος κλήθηκε να αντιμετωπίσει την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην ανατολική Αττική. Φτάνοντας στην υπηρεσία του ενημερώθηκε ότι η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα και πλέον απειλούσε το σπίτι του. Οι προσπάθειες να επικοινωνήσει με την σύζυγό του, Μαργαρίτα, απέβησαν άκαρπες. Φτάνοντας στην περιοχή, για να βρει την γυναίκα και το έξι μηνών μωρό τους αντίκρισε τους δρόμους γύρω από το σπίτι του να φλέγονται.

Όταν η Μαργαρίτα απάντησε το τηλέφωνο, του είπε ότι είχε κατεβεί με το παιδί τους στην παραλία. Ο Ανδρέας Δημητρίου, πάλεψε με τις φλόγες για να καταφέρει να φτάσει στην παραλία όπου βρήκε την σύζυγό του αναίσθητη με το έξι μηνών μωρό τους στο πλάι της. Ο θάνατος του μωρού διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο. Η Μαργαρίτα, δεν ξύπνησε ποτέ από το κώμα και έφυγε από τη ζωή 12 ημέρες αργότερα.  Ήταν δύο από τους συνολικά 99 νεκρούς που άφησε πίσω της η φωτιά. "Είναι κάτι που δεν μπορείς να υπομείνεις εύκολα", λέει ο Ανδρέας στο αυστραλιανό ABC και προσθέτει "Κάτι που εύχεσαι να μην περάσει κανένας, ούτε καν ο εχθρός σου".

Πηγή: 

ABC

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέες ενέργειες στην έρευνα για τη φονική φωτιά στο Μάτι

Φωτιά στο Μάτι: Δύο μήνες από την ημέρα που η Ελλάδα βυθίστηκε στο πένθος

SHARE:

24Media Network