Η καταδίκη Σώρρα για υπεξαίρεση και η ποινή φυλάκισης

Η καταδίκη Σώρρα για υπεξαίρεση και η ποινή φυλάκισης
ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ (EUROKINISSI//ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο Αρτέμης Σώρρας έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος από τον Μάρτιο του 2017 Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας - Το χρονικό της υπόθεσης

Από τον Μάρτιο του 2017 καταζητείται ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος συνελήφθη τελικά στον Άλιμο από άνδρες της Ασφάλειας Αττικής. Ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του είχαν κριθεί ένοχοι για υπεξαίρεση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας το οποίο τους επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και πενταετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων..

Μηνυτής του Πατρινού «σωτήρα της Ελλάδας», ήταν ο πρώην συνεργάτης του, ο οποίος καταγγέλλει ότι του έκλεψε 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του ο οποίος του είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητο του και ο Σώρρας τότε του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.

Σε δηλώσεις του τότε τον Μάρτιο του 2017 ο κουμπάρος του και κατήγορος, δικηγόρος Φώτης Λεπίδας τόνιζε “ότι είναι η ευκαιρία, μέσω αυτής της δίκης, να ξεσκεπαστεί όλη η παράνομη δράση του Αρτέμη Σώρρα, της συζύγου του, την οποία κατονόμασε ως τον «ιθύνοντα νου» και όλων όσων εμπλέκονται στην «απάτη» που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα.”

Για την ιστορία, ο Αρτέμης Σώρρας μπήκε στη ζωή μας το 2011 λέγοντας ότι κατέχει 600 δισ. από μετοχές της “Τράπεζας της Ανατολής”, μία τράπεζα που δεν υπάρχει από το 1932 οπότε υπεγράφη σύμβαση συγχώνευσης μέσω εξαγοράς της από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (η σύμβαση εγκρίθηκε με την υπουργική απόφαση 72186/5-11-1932).

Στις 5 Απριλίου 2013, το Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν οι ελληνικές Αρχές στις 29 Μαρτίου 2013, απάντησε ότι τα χρεόγραφά που κατέχει ο Αρτέμης Σώρρας δεν είναι έγκυρα και ότι σε κάθε περίπτωση η διακίνησή τους πρέπει να κινητοποιήσει την Αστυνομία. Δυστυχώς όμως, στην ελληνική πραγματικότητα, το θέμα των 600 δισ. ξεχάστηκε κι έτσι ο “σωτήρας” Αρτέμης επανήλθε στο προσκήνιο υποσχόμενος αυτή τη φορά τρισεκατομμύρια.

Μάλιστα τη νέα ρητορική της διαγραφής χρεών, ο Αρτέμης έχει ήδη ανοίξει 184 γραφεία σε όλη την ελληνική επικράτεια και σε πόλεις του εξωτερικού όπως η Νέα Υόρκη και η Μελβούρνη, ενώ η πολιτική του κίνηση μετρά χιλιάδες μέλη. Στις εφορίες φτάνουν καθημερινά εκατοντάδες εξώδικα, τα οποία μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδες και τα γραφεία της “Ελλήνων Συνέλευσις”, από πολίτες που έχουν πειστεί πως αυτός είναι ο τρόπος να ξεχρεώσουν στην περίοδο της κρίσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα