Η Κατερίνα Τσάβαλου καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση: Έχασα δουλειά επειδή είπα “όχι”

Η Κατερίνα Τσάβαλου καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση: Έχασα δουλειά επειδή είπα “όχι”
caption / glomex

¨"Πολλές γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν γιατί οι ερωτήσεις που θα τους κάνουν είναι μήπως προκάλεσες; Τι φορούσες; Είναι κάτι αδιανόητο" αναφέρει η Κατερίνα Τσάβαλου.

Ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου.

Αυτή τη φορά η ηθοποιός Κατερίνα Τσάβαλου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα», εξομολογήθηκε ότι η δική της δυσάρεστη εμπειρία, προέκυψε στο θέατρο όταν αρνήθηκε, όπως λέει η ίδια, να υποκύψει στις προτάσεις σκηνοθέτη και έχασε τελικά τη δουλειά.

«Πολλές γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν γιατί οι ερωτήσεις που θα τους κάνουν είναι μήπως προκάλεσες; Τι φορούσες; Είναι κάτι αδιανόητο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ηθοποιός, για να καταλήξει ότι στην σεξουαλική παρενόχληση δεν υπάρχει ελαφρυντικό.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει, η περίπτωσή της δεν είναι η μόνη, αφού και στο χώρο του θεάματος υπάρχουν πλέον αναφορές για άνδρες που εκμεταλλευόμενοι τη θέση της εξουσίας τους παρενοχλούν υφιστάμενές τους.

«Είναι πολύ εύκολο να πέσει κάποιος θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Γιατί οποιοσδήποτε, σε οποιοδήποτε χώρο χρησιμοποιεί την ιδιότητά του και σου λέει ότι αν δεν υποκύψεις, δεν θα πάρεις της δουλειά».

Η ηθοποιός είχε εκμυστηρευτεί πρόσφατα την εμπειρία της σε εκπομπή στο Mega και παρακίνησε τις άλλες γυναίκες να εκφράσουν τη περιπέτειά τους, πυροδοτώντας ένα αντίστοιχο ελληνικό κίνημα #metoo.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα