Η πρόσκληση του "Συνδέσμου '74" προς τους νεοδημοκράτες

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στην Προσυνδιάσκεψη του κόμματος στη Ξάνθη, με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση στη νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα», Σάββατο, 9 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΠΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στην Προσυνδιάσκεψη του κόμματος στη Ξάνθη, με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση στη νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα», Σάββατο, 9 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΠΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Το think tank, που έχουν συστήσει παλιά γαλάζια κομματικά στελέχη και ιδρυτικά μέλη της Ν.Δ, διοργανώνει εκδήλωση την ερχόμενη Δευτέρα με στόχο να θέσει ιδεολογικά ζητήματα για το μέλλον της κεντροδεξιάς και σαφώς αντι-σαμαρικές διαθέσεις

Με την αποστολή των πρώτων προσκλήσεων στην εκδήλωση του “Συνδέσμου '74”, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαϊου, στις επτά το απόγευμα στο Θέατρο Χατζηχρήστου (στοά Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου), προστίθεται μία ακόμη ψηφίδα στο μωσαϊκό της εσωκομματικής αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά.

Ο "Σύνδεσμος '74" είχε συστηθεί στις αρχές του 2000 από γαλάζια κομματικά στελέχη, πολλά εκ των οποίων υπήρξαν ιδρυτικά μέλη της Νέας Δημοκρατίας- εξ ου και το όνομα. Στο think tank συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Κώστας Κωστουλας, Θοδωρος Μπεχράκης, Κυριάκος Γριβέας, Αντωνης Σγαρδέλης, Θανος Βεζυριάνης, Στεργιος Τσίφτης, Άγγελος Μοσχονάς, Σιλβια Ιωαννιδου και ο Κυριακος Στεφανάκος, ενώ με την επαναδραστηριοποίηση του γίνονται και νέες “εγγραφές” προσώπων με θητεία στον κομματικό και κυβερνητικό μηχανισμό.

Στόχος είναι ο “Σύνδεσμός '74” να λειτουργήσει ως μία άτυπη “γερουσία”, η οποία θα παρέμβει για ιδεολογικά ζητήματα και για το μέλλον της κεντροδεξιάς. Μέλλον, που οι εμπνευστές της κίνησης σαφώς οραματίζονται χωρίς τον κ.Σαμαρά αλλά και χωρίς πρόσωπα με σκληρή δεξιά και νεοφιλελεύθερη λογική σε πρώτο πλάνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόσκληση ξεκινά με τη φράση: “Τώρα που η αγωνία για την τύχη της πατρίδας μας κορυφώνεται δεν επιτρέπεται όλοι εμείς που από το 1974 και μετά δώσαμε πολλούς και δύσκολους αγώνες να μένουμε άπραγοι και σιωπηλοί.”

Σύμφωνα με πληροφορίες, “συνθήματα” της εκδήλωσης θα είναι τα: “Αναγέννηση εδώ και τώρα” και “Η παράταξη δε χαρίζεται σε κανέναν”, ενώ ήδη έχει ετοιμαστεί ένα κείμενο το οποίο αφού ψηφιστεί θα δημοσιοποιηθεί και το οποίο θα έχει χαρακτήρα ιδεολογικής παρέμβασης στα εσωκομματικά πράγματα.

SHARE:

24Media Network