Η Σαντορίνη πήρε το όνομά της από μια εκκλησία που δε βρίσκεται στο έδαφός της - Η άγνωστη Θηρασιά

Η Σαντορίνη πήρε το όνομά της από μια εκκλησία που δε βρίσκεται στο έδαφός της - Η άγνωστη Θηρασιά
TRAVELINSPIRATION

Στο νησί λειτουργεί ένα από από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία της Μεσογείου, προσβάσιμο μόνο δια θαλάσσης ή αέρος, που έχει φιλοξενήσει αρκετά γνωστά ονόματα όπως η Αντζελίνα Ζολί και ο Μπραντ Πιτ.

Βρίσκεται στην καρδιά των Κυκλάδων και έχει απέναντί της ένα πολύ ισχυρό "αντίπαλο", που για πολλά πολλά χρόνια χάραζαν κοινή πορεία.

Ο λόγος για τη Θηρασιά, το μικρό πανέμορφο νησί που θεωρείται η μικρή αδελφή της Σαντορίνης, μιας και πολλές χιλιάδες χρόνια πριν, τα δύο αυτά νησιά ήταν ένα.

Δείτε το βίντεο της ομάδας Travel Inspiration

Όμως σε αντίθεση με τη Σαντορίνη και τους τρελούς ρυθμούς της, στη Θηρασιά ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στο παρελθόν... Το ηλεκτρικό ρεύμα φτάνει στο νησί το 1980 και το πόσιμο νερό το 1999, ενώ το 2008 ασφαλτοστρώνεται ο πρώτος δρόμος του. Το νησί έχει έκταση μόλις 9 km2 και πληθυσμό 160 κατοίκους.

Φτάνοντας κανείς στον Κόρφο, το μικρό λιμάνι με τις παραδοσιακές ταβερνούλες να βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στο νερό, συναντά όλη τη "ζωή" της Θηρασιάς μαζεμένη. Από εκεί, τα 270 πλακόστρωτα σκαλοπάτια του ανηφορικού μονοπατιού, οδηγούν τον επισκέπτη στην πρωτεύουσα της, τον Μανωλά με την υπέροχη θέα μα και τα πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια και μαγαζιά.

Στο δεύτερο λιμάνι της, στη Ρίβα, βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης χάρη στην οποία, σύμφωνα πάντα με την παράδοση, πήρε το όνομά της η Σαντορίνη.

Στενά γραφικά καλντερίμια, άπειρες εκκλησιές, μονοπάτια, φροντισμένες αυλές και μια άγρια ομορφιά με θέα μια υπέροχη υδάτινη "κοιλάδα" που στην κυριολεξία χωρίζει το παρόν από το παρελθόν, είναι όλα όσα προσφέρει στον επισκέπτη η Θηρασιά. Όμως η αίσθηση της ελευθερίας μιας παρθένας γης με όλες τις αναμνήσεις της αυθεντικής Ελλάδας του χθες, είναι πραγματικά αναντικατάστατη...

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε θέματα υποδομής, στο νησί λειτουργεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία της Μεσογείου, το οποίο έχει βραβευθεί με ευρωπαϊκό βραβείο αρχιτεκτονικής και είναι προσβάσιμο μόνο δια θαλάσσης ή αέρος, ενώ έχει φιλοξενήσει αρκετά γνωστά ονόματα μεταξύ αυτών η Αντζελίνα Ζολί και ο Μπραντ Πιτ.

Για να φτάσει κανείς στο νησί, μπορεί να χρησιμοποιήσει λάτζες που αναχωρούν από τον όρμο του Αμμουδιού στην Οία (απόσταση είκοσι λεπτών περίπου) ή με επιβατικό - οχηματαγωγό πλοίο από το λιμάνι του Αθηνιού που εκτελεί δρομολόγια για το λιμάνι της Ρίβας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ταξίδι, Κυκλάδες, drone
SHARE:

24Media Network