Η Θεατρική ομάδα αστέγων ταξίδεψε με επιτυχία για μια…. Πετρόσουπα

Η Θεατρική ομάδα αστέγων ταξίδεψε με επιτυχία για μια…. Πετρόσουπα

Η θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society στις 28 Σεπτεμβρίου ταξίδεψε με επιτυχία για μια… «Πετρόσουπα» κερδίζοντας το χειροκρότημα από τους εκατοντάδες θεατές, που κατέκλεισαν το θέατρο «ΣΤΑΘΜΟΣ».

Ήταν μια βραδιά αλληλεγγύης με εισιτήριο μια σακούλα τρόφιμα, τα οποία συγκεντρώθηκαν για το κοινωνικό συσσίτιο «Ανθρώπων Γεύματα» στον Κολωνό.

Οι αυτοδίδακτοι ηθοποιοί, άνθρωποι που βρέθηκαν στο περιθώριο λόγω της οικονομικής κρίσης και των κοινωνικών προβλημάτων, κατάφεραν να συγκινήσουν, αλλά και να διασκεδάσουν τους θεατές, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να τους χειροκροτούν εμψυχώνοντας τους.

Η παράσταση διηγήθηκε την ιστορία τριών σοφών που διασχίζουν μια ορεινή χώρα και προσπαθούν να μάθουν τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο. Ο δρόμος τους θα τους φέρει σ ένα χωριό, όπου οι κάτοικοί του ζούνε μέσα στο φόβο – έχουν συνέχεια κλειστά τα παραθύρια τους και ολοσκότεινα τα δωμάτιά τους. Κι αυτό γιατί πριν από κάποια χρόνια, κάποιοι τους είχαν επιτεθεί και τους είχαν βασανίσει. Κι από τότε ο καθένας από αυτούς βλέπει με δυσπιστία όχι μόνο τον κάθε ξένο που έρχεται στα μέρη τους, αλλά ακόμα και τον ίδιο τον γείτονά του. Αλλά όταν οι τρεις καλόγεροι τους μαθαίνουν πώς φτιάχνεται μια πετρόσουπα, τότε οι χωρικοί ανακαλύπτουν πόσα πράγματα ο καθένας τους έχει να προσφέρει στους άλλους, αλλά και πόσα μπορεί να πάρει ως ανταπόδοση.

Μετά το τέλος της παράστασης οι θεατές συνεχάρησαν τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Walkabout» και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους σχετικά με την εμπειρία της δραματοθεραπείας, που βιώνουν και για το πώς αυτή τους βοήθησε να εξελιχθούν σε απολύτως λειτουργικά μέλη του κοινωνικού ιστού.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι κορυφαίων ιδιωτικών εταιριών, κοινωφελών ιδρυμάτων, και από το δήμο Αθηναίων μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου κα Πόπη Γιαννοπούλου, που στήριξαν για ακόμη μια φορά τη δράση της Equal Society.

Η βραδιά έκλεισε με χαμόγελα και με την υπόσχεση ότι το ραντεβού όλων θα ανανεωθεί στην επόμενη παράσταση της θεατρικής ομάδας «Walkabout» της Equal Society.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα