Ιατροδικαστής Λέων: “Η Τζωρτζίνα δεν υπέφερε μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα”

Ιατροδικαστής Λέων: “Η Τζωρτζίνα δεν υπέφερε μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα”
Το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στη Πάτρα INTIME NEWS

Ο ιατροδικαστής Γρ. Λέων, αναφερόμενος στην υπόθεση της Πάτρας, υποστήριξε πως και στους τρεις θανάτους πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, σημειώνοντας ότι υπάρχουν διαφορετικοί εξωγενείς παράγοντες.

Στην υπόθεση των αιφνίδιων και ανεξήγητων θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης (21/04).

Ο ίδιος εξήγησε τους λόγους, οι οποίοι τον καθιστούν βέβαιο ότι και στις τρεις περιπτώσεις θανάτων πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, σημειώνοντας ότι υπάρχουν διαφορετικοί εξωγενείς παράγοντες.

Για την εννιάχρονη Τζωρτζίνα ο κ. Λέων ανέφερε ότι το άτυχο παιδί υπέφερε παρά πολύ και ίσως όχι μόνο από έναν εξωγενή παράγοντα.

«Για τα δύο πρώτα περιστατικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και εξωγενή παράγοντα διαφορετικό από τον τελικό παράγοντα της Τζωρτζίνας», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα ήθελα να εκφράσω μια αμιγώς προσωπική κρίση, που δεν έχει να κάνει με στοιχεία, αλλά με ό,τι έχω προσλάβει εγώ και με τον μηχανισμό που χρησιμοποιεί ο δράστης και στα τρία παιδιά. Η Τζωρτζίνα δεν είμαι βέβαιος ότι υπέφερε από μόνο έναν εξωγενή παράγοντα. Η Τζωρτζίνα υπέφερε, είναι βέβαιο, αλλά το ποιος είναι ο εξωγενής παράγοντας που επιδρούσε κάθε φορά δεν το γνωρίζουμε. Και δεν είμαι και βέβαιος ότι μπορούμε να το μάθουμε για όλα τα περιστατικά», συνέχισε ο κ. Λέων.

«Το σίγουρο είναι ότι τον καθοριστικό ρόλο είχε η κεταμίνη. Και αν θέλετε, την χαριστική βολή, σε ένα κοριτσάκι που πραγματικά υπέφερε πάρα πάρα πολύ. Δεν πρέπει να αναμένουμε ομολογία, αλλά να είμαστε βέβαιοι ότι η ψυχή αυτών των παιδιών θα βρει τη δικαίωση τουλάχιστον στις δικαστικές αίθουσες», κατέληξε ο ιατροδικαστής.

Δείτε παρακάτω όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα