Ιερώνυμος: Ο Όσιος Παΐσιος έπαιξε ρόλο στη ζωή και στην πορεία μου

Ιερώνυμος: Ο Όσιος Παΐσιος έπαιξε ρόλο στη ζωή και στην πορεία μου
Στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης μετεβη σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος βρεθηκε στο Μοναστήρι του Οσίου Παϊσίου κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου. Η πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της εορτής μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Ο Μακαριώτατος μετα την τελετη υποδοχης του στην εισοδο της Μονης και την δοξολογια στην Ιερα Μονη προσκυνήσε τον τάφο του Οσίου Παϊσίου που βρίσκεται στην Ι. Μονή.. Το βραδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία (8 μ.μ.) μαζί με άλλους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς.(Κασσανδρειας Συρου, Σερρων και Μεσσηνιας----ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Ολονυχτία στην μνήμη του Αγίου Παϊσίου. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η συνοδεία του μετέβησαν και προσκύνησαν τον τάφο του Οσίου

”Έρχομαι με συγκίνηση και συντριβή καρδιάς”, ήταν τα πρώτα λόγια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου φθάνοντας στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Τον Μακαριώτατο, ο οποίος συνοδεύεται στο προσκύνημα αυτό από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη, υποδέχθηκε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος και Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Τον Μακαριώτατο προσφώνησε η Καθηγουμένη της Μονής γερόντισσα Φιλοθέη, η οποια αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στο κορυφαίο γεγονός της επίσκεψης του Μακαριωτάτου στη Μονή. Προσέφερε δε στον Μακαριώτατο ως ενθύμιο μια φορητή εικόνα του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Ο Μακαριώτατος στην αντιφώνηση του τόνισε οτι «σε έναν κόσμο κουρασμένο τα μοναστήρια ειναι πνεύμονες της Εκκλησίας» και πως «το προσκύνημα του αυτό έχει και έναν χαρακτήρα ανταπόδοσης και ευχαριστίας» καθώς όπως τόνισε «ο Όσιος Παΐσιος έπαιξε ρόλο στη ζωή μου και στην πορεία μου». Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε με συγκίνηση στο πρόσωπο του Οσίου Παϊσίου.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του μετέβησαν και προσκύνησαν τον τάφο του Οσίου γέροντος Παϊσίου.

Στις 8 το βράδυ ξεκίνησε η μεγάλη ιερά Αγρυπνία στην οποία παρέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος και η οποία τελείωσε γύρω στις 4 το πρωί.

Σημειώνεται ότι η Εκκλησία τιμά σήμερα, 12 Ιουλίου τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη, ενώ είναι η δεύτερη χρονιά που τιμάται ως Άγιος. Στις 13 Ιανουαρίου 2015 συνήλθε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπόλεως και αποφάσισε την κατάταξη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Με πληροφορίες από romfea

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα