Natalie Christopher: Τα σενάρια για τον θάνατο της – Τα ερωτήματα και οι απαντήσεις από τον ιατροδικαστή

Natalie Christopher: Τα σενάρια για τον θάνατο της – Τα ερωτήματα και οι απαντήσεις από τον ιατροδικαστή
Η Natalie Christopher, που έχασε τη ζωή της στην Ικαρία

Το θρίλερ με την εξαφάνιση της 35χρονης αστροφυσικού έληξε με τον πλέον τραγικό επίλογο. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε σε χαράδρα ανάσκελα και καταπλακωμένη από ένα μεγάλο βράχο. Ο ιατροδικαστής θα δώσει κρίσιμες απαντήσεις.

Στο σημείο στο οποίο εντοπίστηκε παρέμεινε τη νύχτα η σορός της Αγγλοκύπριας αστροφυσικού, Natalie Christopher, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο σε χαράδρα στην Ικαρία όπου παραθέριζε μαζί με τον Κύπριο σύντροφό της.

Η περιοχή αποκλείστηκε και φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις, εν αναμονή της άφιξης το πρωί της Πέμπτης ιατροδικαστή και κλιμακίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την Αθήνα, προκειμένου να γίνει αυτοψία επί τόπου, και να ερευνηθεί ο χώρος του συμβάντος.

Το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 35χρονης -

Η 35χρονη γυναίκα βρέθηκε καταπλακωμένη από βράχο μέσα σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων.

Τα σενάρια που εξετάζονται

Τα δύο βασικά σενάρια που εξετάζονται είναι είτε να έπεσε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε. Ωστόσο, για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνει πιθανότατα στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.

Το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 35χρονης -

Ο εντοπισμός της σορού της έδωσε την απάντηση και στο “αίνιγμα” με το κινητό της τηλέφωνο, που είχε εκπέμψει σήμα στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα, καθώς η συσκευή ήταν πάνω της και είχε σταματήσει να εκπέμπει από το πρωί της Τετάρτης.

Μαρτυρία διασώστη: Είχαμε περάσει δυο – τρεις φορές από το σημείο

Ο διασώστης Βαγγέλης Κριαράς, που ήταν και αυτός που εντόπισε την σορό της, δήλωσε μιλώντας στο Open: «Βρέθηκε πεσμένη, χτυπημένη στο πρόσωπο. Πιάστηκε από βράχο και ο βράχος που ξεκόλλησε, την καταπλάκωσε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άτυχη γυναίκα είχε προαναγγείλει μέσα από το Facebook ότι θα πήγαινε για αναρρίχηση σε ένα κοντινό σημείο καλώντας κόσμο να την ακολουθήσει.

Σύμφωνα δε με τον διασώστη, αρχές και εθελοντές είχαν ήδη περάσει από το μοιραίο σημείο δίχως να μπορέσουν να την εντοπίσουν: «Είχαμε περάσει δυο φορές και ίσως τρεις φορές. Είναι πολύ δύσβατο το σημείο».

Ο κ. Κριαράς κάλεσε μάλιστα τον κόσμο να ενεργοποιήσει την υπηρεσία GPS στο κινητό του τηλέφωνο, καθώς σε μία δύσκολη περίπτωση διευκολύνει στον εντοπισμό του κατόχου του κινητού. «Αν είχε ενεργοποιημένο το GPS, ίσως να τη βρίσκαμε ζωντανή», είπε χαρακτηριστικά.

Έμπεροι αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που χειρίζονται το σύστημα γεωεντοπισμού ανέλυσαν όλα τα δεδομένα που οδήγησαν στον εντοπισμό της 34χρονης αστροφυσικού, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Η είδηση που επιβεβαίωνε τον τραγικό επίλογο στο θρίλερ της αναζήτησης της Natalie Christopher προκάλεσε ένα κύμα διαδικτυακής αλληλεγγύης και συγκίνησης, καθώς όλες τις μέρες από τη Δευτέρα που δηλώθηκε η εξαφάνισή της υπήρξε πρωτοφανής κινητοποίηση στα social medial με τους πολυάριθμους διαδικτυακούς φίλους της να οργανώνουν ακόμη και ομάδες εθελοντών για να συνδράμουν στις έρευνες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του στρατού. Τη θλίψη του για το θάνατο της αστροφυσικού, εξέφρασε με ανακοίνωσή του και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Ανακοίνωση για την τραγική είδηση εξέδωσε και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Γιώργος Σαββίδης.


Ο σύντροφος, το αίμα και το κινητό “θόλωσαν” τα νερά

Οι τραγικές εξελίξεις μοιάζουν ενισχύουν σημαντικά το ενδεχόμενο ατυχήματος, απομακρύνοντας έτσι υποψίες για εγκληματική ενέργεια. Υπενθυμίζεται ότι η 35χρονη βρισκόταν στο νησί μαζί με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της, ο οποίος ήταν και αυτός που ανακάλυψε πρώτος την απουσία της, επικοινώνησε μαζί της για να δει που βρίσκεται και δήλωσε την εξαφάνισή της το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο ίδιος μάλιστα βοήθησε αν και σοκαρισμένος στις έρευνες των αρχών. Οι υποψίες των αρχών για ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια προέκυψαν ύστερα από μαρτυρίες για κηλίδες αίματος, που σύμφωνα με τον ίδιο προέρχονταν από ρινορραγία της συντρόφου του, αλλά και για φωνές που ακούγονταν από το δωμάτιο τη νύχτα πριν από την εξαφάνιση.

Ένα ακόμη ζήτημα προέκυψε και από τη λειτουργία του κινητού τηλεφώνου της, που ενώ είχε σταματήσει ενεργοποιήθηκε εκ νέου την Τρίτη, ενώ το σήμα προερχόταν πλέον από τους Φούρνους

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα