Φωτιές: Σε ύφεση τα τρία πύρινα μέτωπα στην Ηλεία

Φωτιές: Σε ύφεση τα τρία πύρινα μέτωπα στην Ηλεία
Ελικόπτερο της Πυροσβεστικής - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τρία νέα πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν στον Πύργο, στη Σπιάντζα και τα Δουνέικα Ηλείας κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής (10/07) στο Πυροσβεστικό Σώμα μετά από δύο φωτιές που ξέσπασαν κοντά στην πόλη του Πύργου Ηλείας.

ilialive.gr

Ειδικότερα, η πρώτη φωτιά, που είναι πλέον σε ύφεση, εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο δημοτικό στάδιο και στο σημείο επιχειρούν 43 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

ilialive.gr


Φωτιά στον Πύργο Ηλείας Patris News

Φωτιά στον Πύργο Ηλείας Patris News

Η δεύτερη φωτιά, που είναι και αυτή σε ύφεση, καίει χορτολιβαδική έκταση στην παραλιακή περιοχή της Σπιάντζας Ηλείας, όπου εκεί επιχειρούν 19 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 οχήματα, ενώ δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Μάλιστα, ένας εκ των πυροσβεστών μεταφέθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από τσίμπημα εντόμου, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Φωτιά στη Σπιάντζα Patris News

Φωτιά στη Σπιάντζα Patris News

Φωτιά σε δασική έκταση στα Γιάλτρα Ευβοίας

Την κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων προκάλεσε ωστόσο το μεσημέρι της Κυριακής και η φωτιά που ξέσπασε στα Γιάλτρα Ευβοίας.

Φωτιά στην Εύβοια EVIMA

Φωτιά στην Εύβοια EVIMA

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά καίει δασική έκταση, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 7 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο αεροσκάφη. Το απόγευμα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Νέα φωτιά στα Δουνέικα Αμαλιάδας

Πυρκαγιά και νέα κινητοποίηση στην περιοχή Δουνέικα του δήμου Ήλιδας, κοντά στο Μεσολογγάκι.

Οι δυνάμεις κινήθηκαν ενισχυμένες, ενώ έγινε και εκτροπή των εναέριων μέσων προς τα εκεί, σύμφωνα τα τοπικά μέσα. Το απόγευμα ήταν σε ύφεση.

Όπως αναφέρεται, η πυρκαγιά στην περιοχή Σταματελέϊκα ελέγχεται, καθώς στο σημείο έφτασαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις άμεσα και πρόλαβαν τα χειρότερα. Κάηκαν κυρίως αγροτικές εκτάσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα