Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το ηχηρό μήνυμά της σε εκδήλωση για άτομα με αναπηρία

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το ηχηρό μήνυμά της σε εκδήλωση για άτομα με αναπηρία
Ιωάννα Παλιοσπύρου EUROKINISSI

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδωσε μια εξαιρετική ομιλία σε εκδήλωση για τα ΑΜΕΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Εμείς οι άνθρωποι με αναπηρία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε ίσα δικαιώματα στη ζωή".

Καλεσμένη σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία βρέθηκε πριν από μερικές μέρες η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανέβηκε στο βήμα και εκφώνησε μια εξαιρετική ομιλία, εκφράζοντας τα δικά της συναισθήματα και στέλνοντας, παράλληλα, ένα ηχηρό μήνυμα για την συγκεκριμένη επέτειο.

“Πραγματικά νιώθω πολύ μικρή μπροστά στη δύναμη που έχουν δείξει τα παιδιά που έχουν μιλήσει. Συχνά με πλησιάζουν και μου λένε “μπράβο”, σήμερα δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Βέβαια, ο καθένας από την πλευρά του και από το πρόβλημά του, εννοείται πως βάζει τα δυνατά του. Με άγχωσε μέχρι να συνειδητοποιήσω πως πλέον η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία είναι κάτι που με πλέον με ακουμπάει και με αφορά και εμένα. Τελικά, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι κάτι θετικό και ότι έχω κερδίσει μία επιπλέον μέρα μέσα στον χρόνο για να μπορώ να γιορτάσω, να μου ευχηθούν και ίσως να μου πάρουν κάποιο δώρο”, είπε μεταξύ άλλων.

“Έχουμε συνδέσει την έννοια των ΑΜΕΑ με ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Εγώ δεν νιώθω ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Νιώθω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα, όπως μπορούσα και πριν δεχτώ την επίθεση. Αυτό σημαίνει ότι απλά πρέπει να βρίσκω πλέον διαφορετικό τρόπο για να μπορώ να κάνω τα πράγματα. Εμείς οι άνθρωποι με αναπηρία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε ίσα δικαιώματα στη ζωή, στην χαρά, στην μόρφωση, στην επαγγελματική αποκατάσταση, στην αγάπη, στο σεξ. Μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό. Απλώς κάθε φορά πρέπει να ψάχνουμε και να βρίσκουμε έναν διαφορετικό τρόπο”, ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου και συνέχισε:

“Βρέθηκαν κοντά μου άνθρωποι που με στήριξαν και μου πήραν τον φόβο που ένιωθα και μου έδωσαν ελπίδα. Πιστεύω πως αν δεν μου είχε προσφερθεί η βοήθεια που μου δόθηκε, πιθανότατα θα ήμουν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, χωρίς ζωή, κρυμμένη, φοβισμένη, κοιτώντας το ταβάνι. Η προσφορά των ανθρώπων αυτών με οδήγησε να στέκομαι σήμερα εδώ μπροστά σας, με μία μάσκα στο πρόσωπο και με ψηλά το κεφάλι, χωρίς να ντρέπομαι. Μου άλλαξε την πορεία στη ζωή”.

Η ανάρτηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανήρτησε ολόκληρο το βίντεο με την ομιλία της στην εκδήλωση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας χαρακτηριστικά:

Άτομα με Αναπηρία. Μια υπέροχη εκδήλωση από την @wesolve_gr., η οποία μας συγκίνησε και μας ευαισθητοποίησε όλους. Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση και ευχαριστώ για την πρόσκληση”.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του News 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα