ΑΜΕΑ

Τουρίστες στην Ακρόπολη

Η Ακρόπολη δεν ανήκει σε κανέναν

Η Κυβέρνηση όμως αντιμετωπίζει τις επιστημονικές ενστάσεις ή τις διαμαρτυρίες που αφορούν στις εργασίες στο εμβληματικό μνημείο της χώρας με ιδιοκτησιακούς όρους και με όρους πολιτικής και επικοινωνιακής διαχείρισης.

Επιτραπέζιο παιχνίδι (ΦΩΤΟ Αρχείου)

"Μπιριμπόλεξο": "Μπέρδεψε" παιχνίδια και έφτιαξε επιτραπέζιο για τυφλούς

Ο 42χρονος Γιώργος Δεληγιάννης είχε σαν χόμπι από μικρός μόλις βαριόταν ένα παιχνίδι, να αρχίζει να το παίζει με διαφορετικούς τρόπους. Το χόμπι αυτό το πήγε σήμερα ένα βήμα πιο πέρα φτιάχνοντας το πρώτο του επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα στην όραση.

Στιγμιότυπο από την Ακρόπολη, την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Μενδώνη: Τι απαντά για το ατύχημα αναπήρου στην Ακρόπολη

Η κ. Μενδώνη απαντά αναφορικά με το ατύχημα αναπήρου στην Ακρόπολη πως η κ. Αναγνωστοπούλου δεν «έχει υπόψη της τα πραγματικά δεδομένα» ενώ τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται αντιπολιτευτικά το συγκεκριμένο ατύχημα.

Νέο χέρι, νέα ζωή: Crowdfunding για χορήγηση τεχνητού μέλους για τον 26χρονο Χουράμ

Νέο χέρι, νέα ζωή: Crowdfunding για χορήγηση τεχνητού μέλους για τον 26χρονο Χουράμ

Καμπάνια crowdfunding για τον 26χρονο Χουράμ που έχασε το δεξί του χέρι σε εργατικό ατύχημα πριν 10 χρόνια. Συγκεντρώνει χρήματα προκειμένου να αποκτήσει ένα προσθετικό μέλος και να κάνει μια νέα αρχή.

Ο Στάθης Λιβαθινός

Απάντηση Λιβαθινού στις καταγγελίες για μισαναπηρισμό

Με σημερινή επιστολή του, που συνυπογράφεται από τον τέως αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο σκηνοθέτης καταθέτει την δική του αντίληψη επί του επίμαχου θέματος.

Ο Γιώργος Κώτσηρας

Κώτσηρας: Η Δικαιοσύνη ως διαρκής θεσμική πρόκληση

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γράφει στο News 24/7 για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα ΑμεΑ, την προστασία των ανηλίκων και κατά του ρατσισμού 

Εγκαινιάστηκε ο νέος ανελκυστήρας ΑμεΑ στην Ακρόπολη, 3 Δεκεμβρίου 2020

Εγκαινιάστηκε ο νέος ανελκυστήρας ΑμεΑ στην Ακρόπολη - Μενδώνη: "Είναι απολύτως προσβάσιμη"

"Είναι γεγονός ότι πλέον η Ακρόπολη, το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας, είναι απολύτως προσβάσιμη" δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στα εγκαίνια του ανελκυστήρα παρουσία του πρωθυπουργού.

Αντιδράσεις για το τσιμέντο στην Ακρόπολη -Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού

Αντιδράσεις για το τσιμέντο στην Ακρόπολη -Η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού

Πληθώρα αρνητικών σχολίων συγκέντρωσε το... τσιμέντωμα στην Ακρόπολη στο πλαίσιο των έργων για την πρόσβαση στον Ιερό Βράχο από άτομα με κινητικά προβλήματα. Ανακοίνωση-απάντηση από το ΥΠΠΟΑ.

Έκανε την τοπική παιδική χαρά προσβάσιμη για την ανάπηρη κόρη του

Έκανε την τοπική παιδική χαρά προσβάσιμη για την ανάπηρη κόρη του

Ένας μπαμπάς στο Όρεγκον έφερε "επανάσταση" στην τοπική παιδική χαρά, μετατρέποντάς την σε μία σύγχρονη και προσβάσιμη για την ανάπηρη τετράχρονη κόρη του. Άλλες πόλεις υιοθετούν τον εμπνευσμένο σχεδιασμό του.

ΟΠΑΝΔΑ: Πρόσθεσε αναβατόρια για άτομα με κινητικά προβλήματα σε δύο κολυμβητήρια

ΟΠΑΝΔΑ: Πρόσθεσε αναβατόρια για άτομα με κινητικά προβλήματα σε δύο κολυμβητήρια

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων τοποθέτησε αναβατόρια τελευταίας τεχνολογίας για άτμα με κινητικά προβλήματα στα κολυμβητήρια Γουδή και Κολοκυνθού

Ποδήλατο Βowhead Corp

Σχεδίασε mountain bike για άτομα με αναπηρίες

"Μου έχει διδάξει να επιμένω να νικήσω όλους τους φόβους μου και να προχωρήσω στη ζωή" είπε ο πρώτος αγοραστής του ποδηλάτου, που δημιούγησε ο Κρίστιαν Μπαγκ.

Νέες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ από τον Δήμο Αθηναίων

Νέες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ από τον Δήμο Αθηναίων

Νέες θέσεις στάθμευσης για όχηματα ατόμων με αναπηρία δημιούργησε ο Δήμος Αθηναίων. Η ανακοίνωση του Δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη. "Το δικαίωμα όλων να έχουν πρόσβαση στην πόλη ανεμπόδιστα".

http://www.news247.gr/tourismos

Κοινωνικός τουρισμός: Οι αιτήσεις, οι δικαιούχοι και τα ποσά

Ξεκινά από σήμερα το πρωί η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2020-2021.

Γλυφάδα: Πρόσβαση στην παραλία για όλους - Επανήλθαν τα δύο Seatrac για ΑμεΑ

Γλυφάδα: Πρόσβαση στην παραλία για όλους - Επανήλθαν τα δύο Seatrac για ΑμεΑ

Το Seatrac δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα. Είναι επίσης ενεργειακά αυτόνομο, καθώς δεν τροφοδοτείται από το τοπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Μητέρα και γιος

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: "Δε θα άλλαζα με κανέναν άλλο γιο τον αυτιστικό γιο μου"

Μια μητέρα ηρωίδα, η Κωνσταντίνα Παναγιώτου, που μεγαλώνει μόνη τον 16χρονο γιο της, μιλά στο news 24/7 για τον κοινωνικό αποκλεισμό, το ρατσισμό και την άγνοια των ανθρώπων σχετικά με τη διαταραχή του αυτισμού.

ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Νέο σχέδιο για τη στήριξη των ΑμεΑ

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ δίνει έμφαση στην αναβάθμιση των πολιτικών και των προγραμμάτων ως προς την απασχόληση, την ασφάλιση, την επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με αναπηρία.