Ιωάννινα: Και από αέρος έρευνα για τον αγνοούμενο σπουδαστή

Ιωάννινα: Και από αέρος έρευνα για τον αγνοούμενο σπουδαστή

Ο 20χρονος σπουδαστής από το Ρέθυμνο αγνοείται από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και οι γονείς και συγγενείς του που βρίσκονται στα Γιάννενα απευθύνουν έκκληση σε όποιον έχει δει κάτι να ενημερώσουν τις αρχές, οι οποίες εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία από τις πολυήμερες επίγειες έρευνες κοντά στη Σχολή στον Κατσικά και στην Ανατολή, αλλά και ευρύτερα εντός της λίμνης.

Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης διεξάγονται και από αέρος έρευνες με το ελικόπτερο του γνωστού επιχειρηματία και πρώην δημοτικού συμβούλου Βασίλη Χήτου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, κατόπιν συνάντησης που είχε με τη μητέρα του αγνοούμενου.

Ο κ. Χήτος «πέταξε» με το ιδιωτικό ελικόπτερο του, μαζί με διασώστες της 5ης ΕΜΑΚ για να «χτενίσει» όλη την περιοχή της λίμνης και τα πολλά κανάλια που καταλήγουν σε αυτή κοντά στη Γαλακτοκομική και τον Ιχθυογεννητικό Σταθμό  (φωτογραφία) της ΔΕΛΙ, όπου φαίνεται ότι επικεντρώθηκαν σήμερα οι έρευνες. Δεν αποκλείεται να έχει εντοπιστεί κάποιο στοιχείο και η έρευνα να βοηθηθεί και από το ελικόπτερο. Πάντως, τις προηγούμενες μέρες ερευνήθηκαν από την ΕΜΑΚ και την πυροσβεστική με τη συνδρομή της αστυνομίας και εθελοντών μεγάλες παραλίμνιες εκτάσεις, αλλά και η περιοχή μεταξύ Ανατολής και Κατσικά, χωρίς αποτέλεσμα.

Εξαφανίστηκε από τις 6 Φεβρουαρίου

Ο 20χρονος σπουδαστής από το Ρέθυμνο αγνοείται από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και οι γονείς και συγγενείς του που βρίσκονται στα Γιάννενα απευθύνουν έκκληση σε όποιον έχει δει κάτι να ενημερώσουν τις αρχές, οι οποίες εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Παρά την τεράστια δημοσιότητα-σήμανε και Silver Alert- και κινητοποίηση αρχών και εθελοντών, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για την τύχη του νεαρού. Εξετάζεται υλικό από κάμερα σε ψητοπωλείο κοντά στη Σχολή στο οποίο είχε πάει το απόγευμα της 6ης Φεβρουαρίου ο 20χρονος και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του. Η οικογένεια έχει αναθέσει και σε ιδιωτικό ντέντεκτιβ την αναζήτηση του 20χρονου, ενώ μια πληροφορία ότι το απόγευμα της εξαφάνισης επιβιβάστηκε σε αστικό λεωφορείο με προορισμό την πόλη αναπτέρωσε τις ελπίδες των γονιών του.

Στο μεταξύ, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου με εντολή του εισαγγελέα, δεν φαίνεται να κινείται γρήγορα η διαδικασία για να δοθούν από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τα στοιχεία των κλήσεων από το κινητό του σπουδαστή το οποίο είχε αφήσει στο δωμάτιο του στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Συνάντηση δημάρχου και μητέρας αγνοούμενου

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας συναντήθηκαν με τη μητέρα του αγνοούμενου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Συζήτησαν τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος Ιωαννιτών, στην αγωνία που βιώνει από την περασμένη Παρασκευή η οικογένεια του αγνοούμενου νέου.

Από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη εναέριας έρευνας στην περιοχή, την οποία δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν οι γονείς.

Ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Χήτο και του ζήτησε να βοηθήσει κάνοντας έρευνες από αέρος με το ιδιωτικό του ελικόπτερο, όπως έχει πράξει σε δύο περιπτώσεις αγνοούμενων στο παρελθόν.

Ο κ. Χήτος προθυμοποιήθηκε αμέσως να βοηθήσει και ξεκίνησαν οι απαιτούμενες προετοιμασίες. Ο κ. Μπέγκας τον ευχαρίστησε θερμά για την κοινωνική ευαισθησία που επέδειξε για ακόμη μία φορά.

Περίπου στις τρεις το απόγευμα ο κ. Χήτος στην παραλίμνιο περιοχή επιβίβασε στο ελικόπτερο του διασώστες της ΕΜΑΚ και ξεκίνησαν από αέρος έρευνες στην Παμβώτιδα και την ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε ακόμα:

– Αφιέρωμα: Βιώσιμη, Οικολογική, Οικονομική Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική (μέρος β’)

– Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και άρση των μνημονιακών ρυθμίσεων για αυτοτέλεια των δήμων οι προτεραιότητες του ΥΠΕΣ

– Η αλαζονεία βλάπτει σοβαρά, του Στέλιου Κούλη

Πηγή: inagreece.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα