Ιωάννινα: Πρωτοφανής χαλαζόπτωση – Προβλήματα στην κυκλοφορία

Ιωάννινα: Πρωτοφανής χαλαζόπτωση – Προβλήματα στην κυκλοφορία
Χαλαζόπτωση στα Ιωάννινα Epirus Post

Μπορεί να διανύουμε τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού, τουλάχιστον ημερολογιακά, ωστόσο οι κάτοικοι των Ιωαννίνων ήρθαν σήμερα αντιμέτωποι με ένα χειμωνιάτικο σκηνικό, αφού έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε στην πόλη. Πολλά προβλήματα.

Σφοδρό μπουρίνι “χτύπησε” την πόλη και το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων το Σάββατο (03/06), με το σκηνικό του καιρού μόνο καλοκαίρι να μη θυμίζει.

Η καταιγίδα και ο αέρας κατά τόπους συνοδευόταν από ισχυρή χαλαζόπτωση, με τους δρόμους και τα πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης να έχουν “ασπρίσει” και να έχουν καλυφθεί με χαλάζι, το οποίο είχε μέγεθος φουντουκιού.

Παρά το εντυπωσιακό σκηνικό, η πρωτοφανής χαλαζόπτωση δημιούργησε αρκετά προβλήματα σε συνοικίες της πόλης των Ιωαννίνων.

Πιο συγκεκριμένα, σε αρκετούς δρόμους, όπως αναφέρει το epiruspost.gr, προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από τον όγκο του νερού και του χαλαζιού και χρειάστηκε να περιμένουν ωσότου κοπάσει το μπουρίνι.

Χαλαζόπτωση στα Ιωάννινα Epirus Post

Χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και σπίτια, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η Πυροσβεστική δέχεται αλλεπάλληλες κλήσεις για προβλήματα, όχι μόνο σε υπόγεια και ισόγεια κατοικιών η καταστημάτων, ακόμη και σε διαμερίσματα 2ου και 3ου ορόφου, όπου οι μπαλοκονόπορτες ήταν ανοιχτές.

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται επί ποδός, με μηχανήματα σε όλο το λεκανοπάδιο, για να παρέμβουν όπου χρειαστεί σε συνεργασία με την πυροσβεστική.

Πέρα από τα προβλήματα στην πόλη, καταστροφές έχουν σημειωθεί και σε αγροτικές καλλιέργειες με τις περιοχές Λογγάδων, Καστρίτσας, Βασιλικής και Δροσοχωρίου να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα