ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης

Σύσκεψη στο Υπ. Πολιτικής Προστασίας για τον καλύτερο συντονισμό ενόψει χειμερινής περιόδου

Σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό επιπτώσεων από πλημμυρικά φαινόμενα, ενόψει του χειμώνα.

Κακοκαιρία

Κακοκαιρία Bogdan: Συστάσεις της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Ενόψει του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης από το πέρασμα της κακοκαιρίας Bogdan, η ΓΓΠΠ συνιστά προσοχή στους πολίτες των περιοχών που προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων.

Άμεση κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στις δασικές πυρκαγιές συζητήθηκε στις Βρυξέλλες

Άμεση κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στις δασικές πυρκαγιές συζητήθηκε στις Βρυξέλλες

Η Κομισιόν συμφώνησε με την ελληνική πρόταση περί ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για προληπτικές δράσεις στη διαχείριση των δασών και την ενίσχυση εργαλείων, όπως ο εθελοντισμός και τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης

Έκτακτη συνάντηση Υπουργών της Ε.Ε. για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Η αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που έπληξαν φέτος την Ευρώπη στο επίκεντρο της έκτακτης συνάντησης Υπουργών της Ε.Ε. και στόχος να βρεθεί τρόπος για την περαιτέρω ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Θα συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης του μεταβατικού εναέριου στόλου του rescEU και ενδεχόμενη επιτάχυνση της ανάπτυξης του μόνιμου στόλου

Κακοκαιρία στην Αττική

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την Αττική - Διακοπές ρεύματος στα Ν. Προάστια

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας, καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής. Διακοπή κυκλοφορίας στις λεωφόρους Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος. Πάνω από 40 κλήσεις στην Πυροσβεστική. Αναλυτικά η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες.

Βροχόπτωση στην Αττική

Καιρός: Εντείνεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Συστάσεις Στυλιανίδη για τα μέτρα προστασίας

Έντονη ανησυχία για το κύμα κακοκαιρίας. Έκκληση προς όλους να περιορίσουν τις μετακινήσεις, στις περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα. Αναλυτικά η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες.

Φωτιά στην Ελλάδα (φωτογραφία αρχείου)

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή για πέντε περιφέρειες της χώρας

Σε ποιες περιφέρειες της χώρας υπάρχει υψηλός κίνδυνος για την εκδήλωση φωτιάς. Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Τι να προσέξουν οι πολίτες.

Παραλία Αγίας Μαρίνας

Καιρός: Ξεκινά το κύμα ζέστης - Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

Αυξημένες θερμοκρασίες αναμένεται να καταγραφούν από το απόγευμα της Πέμπτης σχεδόν σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Φωτιά

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος την Τρίτη - Ποιες περιοχές είναι στο "πορτοκαλί"

Ιδιαίτερα αυξημένος θα είναι και την Τρίτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στη χώρα, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Όσα πρέπει να προσέξουν οι πολίτες.

Πυρκαγιά, φωτογραφία αρχείου

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος και το Σάββατο - Ποιες περιοχές είναι στο "πορτοκαλί"

Ιδιαίτερα αυξημένος θα είναι και το Σάββατο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στη χώρα, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Όσα πρέπει να προσέξουν οι πολίτες.

Πράσινο στην Αττική

Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, σήμερα Παρασκευή. Οι οδηγίες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Με τους Πυροσβέστες από Φινλανδία και Νορβηγία συναντήθηκε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Με τους Πυροσβέστες από Φινλανδία και Νορβηγία συναντήθηκε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας

"Η Ευρώπη ενώνει δυνάμεις ενάντια στην κλιματική κρίση", τόνισε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Στυλιανίδης, στην τελετή υποδοχής των πυροσβεστών από Φινλανδία και Νορβηγία.

Εκκένωση στις φωτιές: Απαραίτητη ή μέτρο επικοινωνιακού χαρακτήρα;  Οι απαντήσεις

Εκκένωση στις φωτιές: Απαραίτητη ή μέτρο επικοινωνιακού χαρακτήρα; Οι απαντήσεις

Η ισχυρή σύσταση της εκκένωσης έρχεται ολοένα και πιο συχνά στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων που διαμένουν σε περιοχές που καίγονται. Είναι όμως πάντα απαραίτητο το μέτρο ή μήπως έχει και μία επικοινωνιακή χροιά;

Πεντέλη: Άραγε σβήνει η φωτιά με τα γκλοπ; Μαρτυρίες κατοίκων για τον "σωστό" συντονισμό

Πεντέλη: Άραγε σβήνει η φωτιά με τα γκλοπ; Μαρτυρίες κατοίκων για τον "σωστό" συντονισμό

Το μήνυμα του 112 που άργησε να έρθει, οι υπεράριθμοι αστυνομικοί και τα υδροφόρα του 90. Κάτοικοι της Πεντέλης και της περιοχής του Ντράφι, μεταφέρουν στο NEWS 24/7 τις τραγικές στιγμές που έζησαν, λόγω της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες ήταν στο πεδίο για έως και 19 διαδοχικές ώρες, εξαιτίας της υποστελέχωσης. Στην Πεντέλη έδρασαν εκείνοι που πήγαν στα Μέγαρα και μετά στη Σαλαμίνα, με την εξάντληση να τους κάνει "επικίνδυνους".

Φωτιές στην Αττική: Πυραγός αποκαλύπτει 5 προβλήματα που αμφισβητούν το "πετύχαμε" της κυβέρνησης

Η πολιτική ηγεσία έκρινε ως επιτυχημένη τη διαχείριση της φωτιάς στην Πεντέλη, με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής να δίνει λεπτομέρειες για όσα έγιναν και όσα έλειψαν, σε πρωινή εκπομπή.

Πτώση αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα

Πτώση αεροσκάφους στην Καβάλα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην περιοχή - Σε επιφυλακή η Πολ. Προστασία

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Πολιτική Προστασία σχετικά με την πτώση αεροσκάφους στην Καβάλα, στην οποία τονίζει πως πραγματοποιούνται έρευνες στην περιοχή.

Φωτο αρχείου

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος και την Τρίτη σε πέντε περιφέρειες της χώρας

Αυξημένος θα είναι και την Τρίτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε πέντε περιφέρειες της χώρας, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες.

Πυροσβεστικά οχήματα (Αρχείο)

Φωτιές: Υψηλός ο κίνδυνος σήμερα, Κυριακή - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Την Κυριακή η πρώτη πολύ δύσκολη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου. Αυξημένες περιπολίες εναέριας επιτήρησης και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Ποιες περιοχές είναι σε "πορτοκαλί' συναγερμό.

Φωτιά

Πυρκαγιές: Έκτακτη σύσκεψη λόγω αυξημένου κινδύνου - Συνδράμουν και Ρουμάνοι πυροσβέστες

Στο επίπεδο "4" στην κατηγορία κινδύνου για εκδήλωση φωτιάς βρίσκονται αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και η Αττική. Έκτακτη σύσκεψη από την ηγεσία της Πυροσβεστικής. Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Κακοκαιρία Genesis: "Κόκκινος συναγερμός" για πλημμύρες - Μηνύματα του 112 με ισχύ 24ωρου

Κακοκαιρία Genesis: "Κόκκινος συναγερμός" για πλημμύρες - Μηνύματα του 112 με ισχύ 24ωρου

Συστάσεις για περιορισμένες μετακινήσεις, ενόψει της έλευσης της κακοκαιρίας GENESIS που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας, έκανε η Πολιτική Προστασία. Μήνυμα του 112 σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Κοζάνη. Σε ποιες περιοχές συνίσταται επαγρύπνηση.

Φωτιά στη Βούλα

Φωτιά στη Βούλα: Το φλεγόμενο πουλί και τα οικόπεδα που παραμένουν ζούγκλα

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά κλιμάκιο του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι ισχυρισμοί για το πουλί και τα οικόπεδα γύρω από σημεία υψηλού κινδύνου που πρέπει να καθαριστούν μέχρι... τέλη Ιουνίου. Μπαλάκι ευθυνών.

Πυροσβεστική

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Κανονικά σχολεία και εργοστάσια, ενώ συνεχίζονται οι μετρήσεις για τα αέρια

Μήνυμα για "επικίνδυνους καπνούς" έστειλε το 112 - Διαμαρτυρία του ΚΚΕ για τη λειτουργία εργοστασίων και των σχολείων της περιοχής την ώρα που συνεχίζονται οι μετρήσεις.