Ηράκλειο: Υπάλληλοι ανακύκλωσης βρήκαν σύριγγα με ονοματεπώνυμο

Ηράκλειο: Υπάλληλοι ανακύκλωσης βρήκαν σύριγγα με ονοματεπώνυμο

Οι εργαζόμενοι στην εταιρία ανακύκλωσης στο Ηράκλειο ανησυχούν για τους κινδύνους από τις σύριγγες που βρίσκουν καθημερινά στα σκουπίδια

Θορυβημένοι είναι οι υπάλληλοι εταιρείας  ανακύκλωσης στο Ηράκλειο από τις πολλές σύριγγες που βρίσκουν καθημερινά στα σκουπίδια.

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα ένα από τα τελευταία τους ευρήματα, μία σύριγγα που έφερε το ονοματεπώνυμο του ανθρώπου που την χρησιμοποίησε!

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό ανησύχησε ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους οι οποίοι επισημαίνουν ότι θέτουν καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Το inotos επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιάννη Ρασούλη ο οποίος αν και δε γνώριζε το τελευταίο περιστατικό δήλωσε ότι συμβαίνει συχνά και μάλιστα στο παρελθόν έχει τρυπηθεί εργαζόμενος στην ανακύκλωση από πεταμένη σύριγγα, ευτυχώς χωρίς να μολυνθεί όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις.

Από την πλευρά του Δήμου όπως είπε ήδη έχει γίνει συζήτηση με τους υπεύθυνους της ΥΠΕ Κρήτης προκειμένου να υπάρξει νέα προσπάθεια για τη διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων τα οποία απαγορεύεται να πετιούνται στους κάδους σκουπιδιών αλλά και στους κάδους της ανακύκλωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο με τα Νοσοκομεία και τις κλινικές δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς διαθέτουν τα απόβλητα τους μέσω ειδικών εταιρειών όπως προβλέπει ο νόμος. Ωστόσο υπολογίζεται ότι κάποια από τα αντικείμενα που καθημερινά βρίσκονται προέρχονται από ιδιωτικά ιατρεία τα οποία επίσης είναι υποχρεωμένα να συμβληθούν με εταιρείες.  Γι αυτό ο Δήμος εάν διαπιστώσει από που προέρχονται θα επιβάλλει ακόμα και πρόστιμα.

Φυσικά δεν μπορεί να ελεγχθεί η περίπτωση που ένας τοξικομανής μετά από χρήση θα πετάξει τη χρησιμοποιημένη σύριγγα στα σκουπίδια.

Χαρακτηριστικά είπε ότι στους κάδους ανακύκλωσης βρίσκονται συχνά τέτοια απόβλητα ενώ στα υπόλοιπα σκουπίδια εξαιτίας της επεξεργασίας που γίνεται δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.

Πηγή: inotos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network