Ισλαμικό τέμενος: Ξεκινάει να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο

Το νέο ισλαμικό τέμενος
Το νέο ισλαμικό τέμενος NEWS 24/7

Το ισλαμικό τέμενος στον Βοτανικό επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, προκειμένου να δει την πορεία των εργασιών. Δείτε για πρώτη φορά φωτογραφίες του News 24/7 από μέσα.

Το ισλαμικό τέμενος στον Βοτανικό επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, επιθεωρώντας τις εργασίες. Αφού περιηγήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο και το εσωτερικό του τεμένους, και αφού συνομίλησε με τον ιμάμη, ο κ. Γαβρόγλου είπε πως αναμένεται τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσει επισήμως η λειτουργία του τζαμιού.

Το νέο ισλαμικό τέμενος
Το νέο ισλαμικό τέμενος NEWS 24/7

Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας:

"Το τέμενος κατασκευάστηκε αποκλειστικά με χρήματα του ελληνικού λαού και τα έξοδα λειτουργίας του θα τα καταβάλει το ελληνικό κράτος. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να εμποδίσει κάποιον να έρθει, ακόμα και αν έχει διαφορετική γνώμη ως προς τη λειτουργία του τζαμιού. Η δημοκρατία μίλησε και η επιθυμία της έγινε επιτέλους πράξη. Η Αθήνα έχει επιτέλους έναν χώρο προσευχής για τους πολίτες, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους επισκέπτες μουσουλμάνος.

Το δικαίωμα κάποιου να πιστεύει δεν εξαρτάται από το πως βρέθηκε κάνεις στη χώρα μας. Όπως και το να πάει στο σχολείο και το νοσοκομείο. Είναι αδιαπραγμάτευτα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το νέο ισλαμικό τέμενος
Το νέο ισλαμικό τέμενος NEWS 24/7

Ο ρατσισμός σήκωσε κεφάλι και προσπάθησε να επηρεάσει τους νέους. Οι φασίστες και οι ρατσιστές προσπάθησαν να στενέψουν τους ορίζοντες και να προβάλουν ένα μέλλον που χωρούν μόνο οι ίδιοι. Αυτή τη μάχη έχασαν και στη Βουλή και την κοινωνία. Η Ελλάδα δεν ξέχασε την ιστορία της. Για την κυβέρνηση μας η συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων αποτελεί τεράστιο πλούτο.

Από τη στιγμή που είναι ένα δημόσιο τζαμί, θα λειτουργήσει σαν δημόσιο. Εξασφαλίζει η διαφάνεια και τη βιωσιμότητα του. Ελπίζουμε ότι η πρώτη προσευχή από τον ιμάμη θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Το νέο ισλαμικό τέμενος
Το νέο ισλαμικό τέμενος NEWS 24/7

Στον ορίζοντα φαίνεται η Ακρόπολη. Ένα από τα πολλά σύμβολα που κληρονομήσαμε. Από τη μια πλευρά του τζαμιού υπάρχει η Ιερά Οδός που βάδιζαν οι αρχαίοι προσκυνητές για να πάνε στα Ελευσίνια μυστήρια. Εδώ στο κέντρο της πόλης και όχι κάπου απόμερα, επέλεξε η Ελληνική πολιτεία να χτίσει το τζάμι. Και αυτό είναι συμβολικό.

Το νέο ισλαμικό τέμενος
Το νέο ισλαμικό τέμενος NEWS 24/7

Θέλω να αναγνωρίσω τη συνεισφορά πολιτικών όπως η Μαριέτα Γιαννάκου που είχε εισηγηθεί τον νόμο το 2006.

Φίλες και φίλοι, το ισλαμικό τέμενος σιγά σιγά θα ενσωματωθεί στη ζωή της πόλης μας. Ας διατηρήσουμε το δικαίωμα όλων να εκφράζουν με διαφορετικούς τρόπους την αίσθηση του ιερού.

Είχαμε υποσχεθεί να υπάρχει ένας πολυέλαιος στο τέμενος και την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει.

Το νέο ισλαμικό τέμενος
Το νέο ισλαμικό τέμενος NEWS 24/7

Γνωρίζουμε ότι στην Αθήνα υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα με το νεκροταφείο μουσουλμάνων. Στο σχιστό η εκκλησία της Ελλάδος έχει παραχωρήσει 10 στρέμματα αλλά οι δικαστικές διαμάχες έχουν τραβήξει. Το θέμα το γνωρίζουμε και πρέπει να επιλυθεί. Αυτό είναι ένα στοιχείο αυτοκριτικής εκ μέρους μας".

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο ιμάμης του Ισλαμικού τεμένους:" Θέλω να ευχαριστήσουμε τον Αλλάχ που επιτέλους το τζάμι είναι γεγονός. Περιμέναμε πολλά χρόνια. Θα κάνουμε τις προσευχές μας και τις γιορτές μας εδώ. Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία της ειρήνης της αδελφότητας και της ενότητας. Δεν ξεχωρίζει κανένας.

Το νέο ισλαμικό τέμενος
Το νέο ισλαμικό τέμενος NEWS 24/7

Σε ένα σημείο στο Κοράνι, ο Αλλάχ λέει: "Λαέ σας έχω δημιουργήσει από ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. Και σας έχω φτιάξει σαν ομάδα. Σαν λαό. Για να γνωριστείτε μεταξύ σας. Ο καλύτερος για τον Αλλάχ είναι αυτός που προσφέρει στην ανθρωπότητα".

Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό που μας δέχτηκε σαν Έλληνες πολίτες και μουσουλμάνους. Και ευχαριστώ το κράτος που μας βοήθησε για να υπάρχει αυτός ο χώρος."

Το νέο ισλαμικό τέμενος
Το νέο ισλαμικό τέμενος NEWS 24/7
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θρησκεία
SHARE:

24Media Network