ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Νίκος Οικονομόπουλος

Νίκος Οικονομόπουλος: "Ναι, είμαι ο Χριστιανός ο Ορθόδοξος, πειράζει;"

Ο τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος μίλησε για την πίστη του στον Θεό και το πώς βλέπει τα πράγματα στο κομμάτι της θρησκείας, τονίζοντας πως χαίρεται πάρα πολύ που είναι Χριστιανός Ορθόδοξος.

Μακελειό σε εκκλησία στη Νιγηρία (φώτο αρχείου)

Μακελειό στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 50 νεκροί από επίθεση ενόπλων εναντίον πιστών σε εκκλησία

Τραγικός απολογισμός, με τουλάχιστον 50 νεκρούς και πολλούς τραυματίες, μετά από επίθεση ενόπλων σε καθολική εκκλησία στη Νιγηρία, κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λειτουργίας.

Άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Πάσχα 2022: Έφτασε το Άγιο Φως στην Ελλάδα - Ολοκληρώθηκε η διανομή του

Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα. Διανεμήθηκε επιτυχώς σε 7 επιπλέον προορισμούς της χώρας. Το μήνυμα του ΥΦΥΠΕΞ Ανδρέα Κατσανιώτη που έκανε τη μεταφορά.

Τελετή αγίου φωτός στα Ιεροσόλυμα

Άγιο Φως: Έγινε αρχηγός Κράτους από τον Σημίτη - Η "αποκαθήλωση" και οι ρίζες της αμφισβήτησης

Το Αγιο Φως ήταν ο Αρχηγός Κράτους που μας επισκεπτόταν πιο συχνά από οποιονδήποτε άλλο. Η αντιμαχία για το "θαύμα", οι έρευνες και οι ρίζες της αμφισβήτησης που πάνε αιώνες πίσω.

Κώστας Αποστολάκης

Κώστας Αποστολάκης: "Έχω κάνει αξιόποινα πράγματα - Προσευχόμουν γονατιστός με κλάματα"

Ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Αποστολάκης μίλησε για το νέο τρόπο ζωής του και το πώς ήρθε κοντά στη θρησκεία, καθώς στο παρελθόν έκανε πολλές αξιόποινες πράξεις και εκμεταλλεύτηκε ανθρώπους.

Η "Αγία" Αθανασία "μιλούσε" με την Παναγία και κυκλοφορούσε με Μερσεντές

Η "Αγία" Αθανασία "μιλούσε" με την Παναγία και κυκλοφορούσε με Μερσεντές

Η Παναγία έγραφε ... ανορθόγραφα μηνύματα στο στήθος της. Η Αθανασία Κρικέτου, η "Αγία" του Αιγάλεω, η πιο μεγάλη παραθρησκευτική σταρ της Ελλάδας, που ξεκίνησε "κυνηγώντας κομμουνιστές" και κατέληξε να έχει μια τεράστια περιουσία.

Το σχίσμα στην Ορθοδοξία και η ρωσική φιλοδοξία της "Τρίτης Ρώμης"

Το σχίσμα στην Ορθοδοξία και η ρωσική φιλοδοξία της "Τρίτης Ρώμης"

Ο Γιάννης Μιχελάκης γράφει για την εμβάθυνση του σχίσματος στην Ορθοδοξία και τη φιλοδοξία του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου να υφαρπάξει τον τίτλο του "Οικουμενικού Πατριάρχη" από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Εικαστικό έργο του Γιώργου Γαβριήλ

Κύπρος: Ο σκοταδισμός δεν πέρασε - Δικαιώθηκε ο δάσκαλος που απεικόνιζε τον Χριστό γυμνό

Ο εκπαιδευτικός - εικαστικός Γιώργος Γαβριήλ διχάζει την Κύπρο ξανά, ένα χρόνο μετά τα έργα που προκάλεσαν σάλο. Η πειθαρχική δίωξη, οι νέες αντιδράσεις και το αίσιο τέλος.

Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του θρησκευτικού τουρισμού σε Ελλάδα και Κύπρο

Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του θρησκευτικού τουρισμού σε Ελλάδα και Κύπρο

Ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς μέσα από την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ανώτατο Δικαστήριο της ΕΕ: Επιτρέπεται η απαγόρευση του χιτζάμπ στην εργασία, υπό ορισμένες συνθήκες

Ανώτατο Δικαστήριο της ΕΕ: Επιτρέπεται η απαγόρευση του χιτζάμπ στην εργασία, υπό ορισμένες συνθήκες

Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργοδότες μπορούν να απαγορεύσουν τη χρήση μαντίλων και κάθε είδους ορατών συμβόλων, θρησκευτικού ή πολιτικού χαρακτήρα, αν χρειαστεί να προβάλλουν ουδέτερη εικόνα προς πελάτες.

Ο Μπόρις Τζόνσον παντρεύτηκε την επί τετραετίας σύντροφο του, Κάρι Σίμοντς το Σάββατο 29/5, σε καθολική εκκλησία όπου νομότυπα δεν μπορούσε να πάει για να παντρευτεί.

Ο Μπόρις Τζόνσον διέγραψε δυο γάμους για να παντρευτεί ως Καθολικός

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως παντρεύτηκε την Κάρι Σίμοντς, με την οποία είναι μαζί από το 2017 και έχουν αποκτήσει ένα γιο. Η τελετή έγινε σε καθολική εκκλησία όπου με το γράμμα του νόμου δεν είχε δικαίωμα να παντρευτεί ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας. Το έκανε για να αποπροσανατολίσει.

Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πρόληψη της θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησης

Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πρόληψη της θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησης

Σε επαφή φέρνει ένα πρόγραμμα τους μαθητές με τα διάφορα θρησκεύματα και επιμέρους ομολογίες τόσο σε επίπεδο διδασκαλίας όσο και σε επίπεδο διαπροσωπικής επαφής, οικοδομώντας γέφυρες γνωριμίας και επικοινωνίας αντί για τείχη άγνοιας, μίσους και προκαταλήψεων.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΗΠΑ: Νέο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Τουρκία

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να καταστήσει την Τουρκία υπόλογη για την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών των Ελλήνων Ορθόδοξων Χριστιανών και των άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων.