Κακοκαιρία Αθηνά: Σφοδρές καταιγίδες στην Κέρκυρα – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Κακοκαιρία Αθηνά: Σφοδρές καταιγίδες στην Κέρκυρα – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Θυελλώδεις άνεμοι στη θάλασσα στο λιμάνι της Ρόδου (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Συνεχίζεται η έντονη κακοκαιρία στην Κέρκυρα προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Δεμένα παραμένουν τα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια.

Σφοδρές καταιγίδες και «βαριά» νεροποντή έφερε στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Αθηνά», που πλήττει από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (06/10) το νησί της Κέρκυρας. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυλές των σπιτιών πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 130 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 37 περιπτώσεις κυρίως για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Συγκεκριμένα, έγιναν ενέργειες σε 20 περιπτώσεις για κοπές δέντρων, 12 για αντλήσεις υδάτων και 5 για αφαιρέσεις αντικειμένων. Την ίδια ώρα, δέντρο έπεσε στο στέγαστρο του προαυλίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφ’ όσον απαιτηθεί με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Στο πέρασμά της η «Αθηνά» προκάλεσε πολλά προβλήματα και στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας καθώς, λόγω χαμηλής ορατότητας, τις πρωινές ώρες, τέσσερις πτήσεις, δύο από Ελλάδα και δύο από το εξωτερικό δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν.

Την ίδια ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται από το πρωί μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ δεμένα παραμένουν στα λιμάνια τα πλοία ανοιχτού τύπου.

Να σημειωθεί ότι κλειστά παρέμειναν την Πέμπτη (07/10), λόγω κακοκαιρίας όλα τα σχολεία στην Κέρκυρα και τους Παξούς ενώ όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς «αύριο, Παρασκευή θα λειτουργήσουν κανονικά όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Κέρκυρα και Παξούς», καθώς, όπως είπε, «αναμένεται ύφεση των φαινομένων».

Παράταση της απαγόρευσης απόπλου από Ζάκυνθο – Κεφαλονιά

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια παραμένουν Ζάκυνθος και Κεφαλονιά, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Τα δύο νησιά είναι αποκλεισμένα από την υπόλοιπη Ελλάδα, από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης ενώ το απαγορευτικό απόπλου ισχύει έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής, οπότε αναμένεται νεότερη ενημέρωση.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φθάνουν τα 7-8 μποφόρ, γεγονός που κρατάει τα πλοία δεμένα στα λιμάνια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα