Κακοκαιρία Bianca: Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη – Σε ποιες περιοχές της χώρας έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Κακοκαιρία Bianca: Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη – Σε ποιες περιοχές της χώρας έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Χιόνια στη Θεσσαλονίκη (φωτό αρχείου) INTIME NEWS

Σαρώνει τη Θεσσαλονίκη η κακοκαιρία Bianca, δημιουργώντας προβλήματα λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή. Σε εξέλιξη επιχειρήσεις αποχιονισμού στα ορεινά της Θεσσαλίας. Προβλήματα στη Θράκη.

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Bianca στη Βόρεια Ελλάδα με τις ισχυρές χιονοπτώσεις που σημειώνονται σε πολλές περιοχές να δημιουργούν προβλήματα και διακοπή κυκλοφορίας σε επαρχιακές οδούς.

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός για την αντιμετώπιση ζητημάτων, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου έχει διακοπεί.

Οι αστυνομικές αρχές συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Κακοκαιρία Bianca: Σε εξέλιξη επιχειρήσεις αποχιονισμού στα ορεινά της Θεσσαλίας

Μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν παντού όπου χρειάζεται, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στα ορεινά της Θεσσαλίας, όπου από χθες το βράδυ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας Θεσσαλίας, σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις λόγω της κακοκαιρίας Bianca.

Ειδικότερα, επιχειρήσεις αποχιονισμού, υπό τον συντονισμό των αντιπεριφερειαρχών και της Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε εξέλιξη στα ορεινά της Μαγνησίας, στο Πήλιο, στα ορεινά της Λάρισας, στον ορεινό όγκο των Τρικάλων και στο Περτούλι, στη Λίμνη Πλαστήρα και τη Λίμνη Σμοκόβου, στην Αργιθέα και σε άλλες ορεινές περιοχές της Καρδίτσας.

Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή λόγω και των ισχυρών βροχοπτώσεων, παρακολουθώντας το ύψος των νερών. Η Περιφέρεια εφιστά την προσοχή στους Δήμους να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής και ετοιμότητας στους τομείς χωρικής ευθύνης τους, κρατώντας καθαρά τα φρεάτια. Συνιστά επίσης στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Κακοκαιρία Bianca: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Δράμα

Απαγόρευση, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (συνεχής και έντονη χιονόπτωση) και ολισθηρότητας του οδοστρώματος, επέβαλε η Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας στη κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων καθώς και των λοιπών οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και κινούνται:

α) στην Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής από το 17ο χλμ. (δ/ση Κοκκινογείων) έως το 53ο χλμ. (Τελωνείο Εξοχής)

β) στην Επ.Ο. Δράμας – Σιδηρονέρου από το 13ο χλμ. έως το 42ο χλμ. (Σιδηρόνερο)

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από σήμερα ώρα 15:00 και για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθόσον υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα