Κακοκαιρία Daniel: Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος και τεράστιες καταστροφές στη Μαγνησία – Συγκλονιστικά βίντεο

Κακοκαιρία Daniel: Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος και τεράστιες καταστροφές στη Μαγνησία – Συγκλονιστικά βίντεο

Εικόνες καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη χώρα. Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και ένας ακόμη αγνοείται στην Μαγνησία. Απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε Βόλο και Σκιάθο.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που περνά από την χώρα μας, πλήττοντας κυρίως την Μαγνησία. Δυστυχώς και αυτή η κακοκαιρία αποδείχτηκε φονική, καθώς ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του, ενώ ένας ακόμη αγνοείται.

Ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Ανω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

Παράλληλα, αγνοείται ένας 42χρονος ο οποίος παρασύρθηκε από ρέμα στην Αγία Αικατερίνη.

Εικόνες αποκάλυψης στο Βόλο

Την ίδια στιγμή, οι εικόνες καταστροφής από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας είναι αποκαρδιωτικές. Ρέματα και ποταμοί έχουν σπάσει και έχουν υπερχειλίσει και έχουν προκληθεί τεράστιοι χείμαρροι που κατεβαίνουν από το βουνό προς τον Βόλο με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι.

Πλημμυρισμένοι οι δρόμοι στον Βόλο Eurokinissi

Κακοκαιρία Daniel στον Βόλο ΣΕΒΙΝΑ ΔΑΡΙΩΤΟΥ/ EUROKINISSI

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΖΙΟΥΒΑΚΑΣ / THENEWSPAPER.GR

Πλημμύρες στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας Daniel ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ / EUROKINISSI

Μάλιστα, ο δήμαρχος Βόλου ανέλαβε και καθήκοντα… χωροφύλακα στους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης, ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ στην πόλη απαγορεύτηκε η κυκλοφορία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας είχαμε επίσης για το νησί της Σκιάθου, ενώ απαγορευμένη είναι και η κυκλοφορία στο σύνολο σχεδόν του οδικού δίκτύου της Μαγνησίας.

Αναλυτικά η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

– Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

Στην επαρχιακή οδό Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τον οικισμό Κουτσουπιά.

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

-Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου.

-Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό δίκτυο του νομού Μαγνησίας (Πήλιο).

-Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου.

-Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας Βόλου μέχρι το χωριό Κανάλια και στην επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων από το ύψος του χωριού Κερασιά και μέχρι το χωριό Κανάλια.

-Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την διασταύρωσή της με την οδό Σταδίου μέχρι την Αγριά.

-Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Βόλου Παληουρίου από τη διασταύρωσή της με την οδό Λαρίσης (οδός Δερβενακίων) στο ύψος του κυκλικού κόμβου έως τον οικισμό Διμήνι.

-Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αγιάς – Βόλου, από τα Κανάλια Μαγνησίας έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το Καλαμάκι του νομού Λάρισας.

Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης.

Οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος σήμερα Τρίτη (5/9) από τις 7 π.μ. έως τις 5μ.μ. έλαβε 690 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν 670 κλήσεις εκ των οποίων:

  • Στη Μαγνησία, 500 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων, και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 100 άτομα.
  • Στην παραλιακή ζώνη της Λάρισας 70 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων και
  • Στη Σκιάθο 100 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 30 αντλήσεις υδάτων, και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 7 άτομα.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20 κλήσεις εκ των οποίων:
  • Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν για 3 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων
  • Στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων και
  • Στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε 1 κοπή δέντρου

Μεγάλες καταστροφές στο Πήλιο

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, δρόμοι εξαφανίστηκαν ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμων από διάφορα χωριά του Πηλίου.

Στον απεγκλωβισμό έξι ατόμων και μάλιστα σε μία δύσκολη επιχείρηση διάσωσης στο χωριό Αργαλιαστή Πηλίου προχώρησαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός. Οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο και είναι καλά στην υγείας τους.

Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, στο Χόρτο έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές αρκετά αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, ενώ ένα σπίτι έχει κοπεί στη μέση, με τεράστιες ρωγμές, και το οποίο είναι έτοιμο να πέσει. Πρόκειται για ανακαινισμένη κατοικία που ανήκει σε αυτοδιοικητικό στέλεχος της περιοχής.

Κάτοικοι επισημαίνουν πως αν το σπίτι γκρεμιστεί θα φράξει το ρέμα και θα πνιγεί μία μεγάλη περιοχή με τα λασπόνερα που κατεβαίνουν από Λαύκο και Μετόχι.

Σπίτι στο Πήλιο κοντεύει να κοπεί στη μέση TheNewsPaper.gr

“Ζητάμε βοήθεια, θα θρηνήσουμε νεκρούς”. Με αυτά τα δραματικά λόγια κάτοικος του Αγίου Ιωάννη Πηλίου κάνει έκκληση για βοήθεια στην περιοχή όπου βρίσκεται.

Εικόνες αποκάλυψης στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου Facebook@Iro Proia

Στο βίντεο που αναρτήθηκε ακούγεται η κάτοικος να καταγγέλλει πλήρη αδιαφορία από κάθε κρατικό φορέα. Την καταγγελία της συνοδεύουν εικόνες από το σημείο, στο οποίο δεν φαίνονται μόνο οι πλημμυρισμένοι δρόμοι, αλλά και αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί από τα ερμητικά νερά μέσα στη θάλασσα.

Μάλιστα, στη ίδια περιοχή, περισσότεροι από 100 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ξενοδοχείο.

Νέο ρεκόρ έσπασε το ύψος βροχής στη Ζαγορά

Νέο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στη Ζαγορά Πηλίου, στο πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Το ύψος της βροχής ως το μεσημέρι της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου έφτασε τα 645 mm στη Ζαγορά Πηλίου.

Ξεπέρασε τα 600 mm το ύψος βροχής στο Πήλιο την Τρίτη 05/09, ενώ και στην υπόλοιπη Θεσσαλία σημειώθηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολογικός σταθμός της Ζαγοράς από την αρχή (00:00) έως το μεσημέρι (15:00) της Τρίτης 05/09, κατέγραψε 645 mm βροχής.

Αναβλήθηκαν οι χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο Βόλου

Συναγερμός στο νοσοκομείο Βόλου λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, καθώς ο χώρος όπου πραγματοποιείται η διύλιση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας πλημμύρισε. Ως εκ τούτου αναβλήθηκαν οι χημειοθεραπείες που έπρεπε να λάβουν την Τρίτη οι ογκολογικοί ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Ενεργοποίηση του Copernicus για την χαρτογράφηση περιοχών που επλήγησαν από πλημμύρες

Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίες επλήγησαν από πλημμύρες που εκδηλώθηκαν την Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών των πλημμυρικών φαινομένων.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα