Κακοκαιρία Διομήδης: Σαρώνει τη χώρα – Προβλήματα σε πολλές περιοχές – LIVE ΧΑΡΤΗΣ

Κακοκαιρία Διομήδης: Σαρώνει τη χώρα – Προβλήματα σε πολλές περιοχές – LIVE ΧΑΡΤΗΣ
www.larissanet.gr

Η κακοκαιρία Διομήδης προκάλεσε προβλήματα σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας. Πυκνό χιόνι έπεσε στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Πού εχει διακοπεί η κυκλοφορία και πού χρειάζονται αλυσίδες.Δείτε Live την πορεία των φαινομένων.

Φάρσαλα, Βόλος, Καρδίτσα αλλά και άλλες περιοχές παραδόθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας Διομήδης που σαρώνει το μεταλύτερο μέρος της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πολύ θυελλώδεις ανέμους και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Στα Φάρσαλα σημειώνονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα με δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, απο τις έντονες βροχοπτώσεις. Ειδικά μηχανήματα ρίχνουν χώμα για να συγκρατήσουν το νερό.

www.larissanet.gr

 

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας

Στον Βόλο, δέντρα ξεριζώθηκαν ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος. Κλειστός είναι ο περιφερειακός δρόμος στον Ξηριά Αλμυρού λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Στα Καλά Νερά, στο νότιο Πήλιο, υπερχείλισε ποτάμι με αποτέλεσμα να φτάσουν τα νερά μέχρι την παραλία.

Πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στη Μακρινίτσα.

Στην Καρδίτσα, η στάθμη των ποταμών εχει ανέβει αρκετά με τους κατοίκους να ανησυχούν ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχουν συνεχώς την κατάσταση και βρίσκονται σε επιφυλακή, για την περίπτωση που χρειαστεί να υπάρξει εκκένωση του οικισμού της Μαύρικας. Χωριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

www.karditsalive.net

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στους ορεινούς δήμους του Νομού Καρδίτσας καθώς επίσης και στην Ήπειρο και ιδιαίτερα σε κοντινές περιοχές με Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία.

Πυκνό χιόνι έπεσε και στο Μέτσοβο.

Καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται αυτή την ώρα στα χωριά βόρεια του Δομοκού, στη Φθιώτιδα, ενώ στο τμήμα από τον Δομοκό μέχρι τη Λαμία έχουν ξεκινήσει οι χιονοπτώσεις.

Μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ρίχνουν συνεχώς αλάτι στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού για να αποφύγουν τα προβλήματα, ενώ η χιονόπτωση είναι έντονη αυτή την ώρα.

Έντονες χιονοπτώσεις και στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας που έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

lamiareport.gr

 

Συνεχής βροχόπτωση σημειώνεται και στην περιοχή της Λαμίας, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα για τους χειμάρρους, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί προβλήματα, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Στο Κατωχώρι Φαρσάλων απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική τέσσερα σκυλάκια που κινδύνευσαν από υπερχείλιση τάφρου, όπως ενημέρωσε μέσω facebook  o περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Από 10 εκατοστά έως και ένα μέτρο έχει φτάσει το ύψος του χιονιού σε διάφορα σημεία στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, και πάνω από 800 μέτρα υψόμετρο, ενώ η εικόνα που παρουσιάζει η στάθμη των ποταμών είναι ελεγχόμενη, αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν για περισσότερες από πέντε ώρες αρκετές περιοχές στην Κασσάνδρα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που προξένησαν πολλαπλές βλάβες, στη Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν από την επέλαση του Διομήδη είχαν ως αποτέλεσμα να γκρεμιστεί κολόνα της ΔΕΗ σε περιοχή του δήμου, σύμφωνα με το halkidikinews.gr.

Στη Δυτική Ελλάδα ο Διομήδης προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Δείτε πού εχει διακοπεί η κιυκλοφορία και πού χρειάζονται αλυσίδες

https://www.news247.gr/download/1062//499000/diakopes.pdf

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα Τρίτη προβλέπονται ισχυρές βροχές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία) και τη βόρεια Εύβοια. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο αρχικά θα είναι νότιοι 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 βαθμούς και στο νότιο Αιγαίο τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα βαθμιαία στα βόρεια θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 4 με 5, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 7 με 8 και στα νησιά τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα