Κακοκαιρία Φίλιππος: Στα λευκά η βόρεια Εύβοια – Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στα ορεινά

Κακοκαιρία Φίλιππος: Στα λευκά η βόρεια Εύβοια – Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στα ορεινά
Χιόνια στην Κεντρική Εύβοια Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα της κακοκαιρίας Φίλιππος στην ΠΕ Εύβοιας, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Φίλιππος στην Εύβοια, με αρκετές περιοχές να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ενώ κάτοικοι στα ορεινά παραμένουν εγκλωβισμένοι λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (12/03).

Η προσπάθεια εφοδιασμού με τρόφιμα και φάρμακα συνεχίζεται και σήμερα, Κυριακή (13/03) καθώς το χιόνι που έπεσε σε ορεινά χωριά του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας προκάλεσε σοβαρά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το evima.gr, το χιόνι ξεπέρασε τα 2 μέτρα στην Κοινότητα Κερασιάς με τους κατοίκους να είναι εγκλωβισμένοι για τέταρτη ημέρα. Μάλιστα, ο πρόεδρος Δημήτρης Μαργαρίτης σε συνεργασία με την 7η ΕΜΑΚ μοιράζει από νωρίς το πρωί τρόφιμα και φάρμακα στους ηλικιωμένους του χωριού καθώς είναι αδύνατον να μετακινηθούν.

Χιόνια στην Εύβοια EVIMA

Παράλληλα, πολλά προβλήματα παρατηρούνται στην ηλεκτροδότηση με τα χωριά Παγώντας και Μαρκάτες, στα οποία κατοικούν και αρκετοί ηλικιωμένοι, να είναι χωρίς ρεύμα.

Όπως αναφέρουν στο evima.gr κάτοικοι των χωριών, “είμαστε χωρίς ρεύμα από χθες, Σάββατο και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς υπάρχουν αρκετοί ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας. Υπάρχει και μία ηλικιωμένη η οποία είναι θετική στον κορονοϊό και έχει άμεση ανάγκη από φιάλη οξυγόνου”.

Η πόλη της Χαλκίδας ντύθηκε και αυτή στα λευκά, ενώ όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο evima.gr, η χιονόστρωση ήταν έντονη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως παρουσιάστηκαν προβλήματα και στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Χαλκιδέων.

Η έντονη χιονόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα και στο οδικό δίκτυο, ωστόσο, ο δρόμος προς τη Βόρεια Εύβοια δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία και τα οχήματα κινούνται κανονικά.

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνεται ότι έχει αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων, άνω των (3,5) τόνων, στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού στην Εύβοια, από τη 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Δερβένι) και η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται πλέον κανονικά.

Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από την 16ηχ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Δερβένι) της Εθνικής ΟδούΧαλκίδας – Αιδηψού στην Εύβοια είχε διακοπεί από το βράδυ του Σαββάτου (12/3) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κακοκαιρία Φίλιππος: Ποια σχολεία στην Εύβοια θα είναι κλειστά τη Δευτέρα (14/3)

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου αύριο, Δευτέρα 14 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Evima, αποφασίστηκε η διακοπή μαθημάτων, σε όλες τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Κύμης Αλιβερίου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια ), εξαιτίας της χιονόστρωσης των τελευταίων ημερών, του παγετού και της ανάγκης προστασίας της ασφάλειας των μαθητών, λόγω των μεταφορών από και προς τις κοινότητες στις σχολικές μονάδες του.

Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία και του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, καθώς όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, “το κύμα κακοκαιρίας υποχώρησε όμως ο παγετός που ακολούθησε δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα γίνει ρίψη αλατιού τις απογευματινές ώρες. Οι σχολικές μονάδες λόγω του χιονιού που υπάρχει στα προαύλια αλλά κυρίως λόγω του ισχυρού παγετού θα παραμείνουν και αύριο, Δευτέρα κλειστά. Θα ακολουθήσει σχετική απόφαση. Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της πρώτης πρώτης γραμμής, εθελοντές, αστυνομικούς, πυροσβέστες, χειριστές μηχανημάτων για τον αγώνα που δώσαμε μαζί όλες αυτές τις μέρες. Τελος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την μεγάλη συνδρομή ηθική και υλική όλες αυτές τις μέρες της κακοκαιρίας”.

Με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Ψαθά, κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 14 Μαρτίου όλες οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια ), εξαιτίας της χιονόστρωσης των τελευταίων ημερών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα