Κακοκαιρία Μπάλλος: Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις στην Αττική – Οδηγοί ανέβηκαν στα αυτοκίνητά τους

Κακοκαιρία Μπάλλος: Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις στην Αττική – Οδηγοί ανέβηκαν στα αυτοκίνητά τους
Άντληση υδάτων από την Πυροσβεστική ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Ξεπέρασαν τις 290 οι κλήσεις στην Πυροσβεστική από ολόκληρη την Αττική για αντλήσεις υδάτων και 8 κοπές δέντρων. Μαθητές απεγκλωβίστηκαν από πλημμυρισμένο σχολείο με αυτοσχέδια γέφυρα από θρανία και στην Γλυφάδα οδηγοί ανέβηκαν στις οροφές των αυτοκινήτων τους.

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει στην Αττική η κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει την χώρα από τα ξημερώματα. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με σχετική του ανακοίνωση «απευθύνει έκκληση προς του πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις».

Οι κλήσεις προς την Πυροσβεστική στην Αττική ξεπέρασαν τις 290 για αντλήσεις υδάτων, 8 κοπές δέντρων, αρκετές κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ λόγων των διακοπών στην ηλεκτροδότηση κλπ. και 10 κλήσεις για απομακρύνσεις οδηγών από ακινητοποιημένα οχήματα. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί και 6 κλήσεις από την Κέρκυρα για αντλήσεις υδάτων.

Άντληση υδάτων από την Πυροσβεστική ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Στη Ν. Φιλαδέλφεια πλημμύρισε το υπόγειο και το προαύλιο ενός σχολείου επί της οδού Εφέσου, όπου προληπτικά ο διευθυντής μετέφερε όλους τους μαθητές στον πρώτο όροφο για ασφάλεια.

Στη συνέχεια κλήθηκε η Πυροσβεστική στο σημείο, ωστόσο δεν χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τα παιδιά αφού ήδη τα είχαν απεγκλωβίσει οι καθηγητές τους, φτιάχνοντας μία αυτοσχέδια γέφυρα με θρανία στο προαύλιο. Η Πυροσβεστική παρέμεινε στο σημείο για την άντληση υδάτων από το υπόγειο του σχολείου.

Στην Γλυφάδα επί της οδού Γούναρη, 6-7 οδηγοί οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν σε λιμνάζοντα ύδατα, προληπτικά ανέβηκαν στις οροφές των οχημάτων τους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία, πυροσβέστες που κλήθηκαν στο σημείο.

Προσωρινά και για λίγη ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στην παλιά παραλιακή (Λ. Ποσειδώνος) στο Μοσχάτο, ενώ κλειστή παραμένει η Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα από το ύψος της διχάλας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού και ξανά η οδό Πειραιώς από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία στις οδούς Τζαβέλλα και Σκυλίτση στο ρεύμα από παλιά παραλιακή προς Πειραιά, στην οδό Ολυμπιονικών στα Γλυκά Νερά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την οδό Λαυρίου μέχρι την οδό Σπατών και στην οδό Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της οδού Π.Τσαλδάρη. Δυσχέρεια στην κυκλοφορία εντοπίζεται επί της Λ. Κηφισίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά, από το ύψος του Φάρου Ψυχικού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα