Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”: Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις και αύριο-Πάνω από 70 κλήσεις στην Πυροσβεστική στην Αττική

Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα”: Θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις και αύριο-Πάνω από 70 κλήσεις στην Πυροσβεστική στην Αττική
Φωτό από τα Βίλια Eurokinissi

Συνολικά, απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 26 άτομα. Επίσης, η Πυροσβεστική δέχτηκε στην Αττική, 24 κλήσεις για κοπές δέντρων, 4 για απομακρύνσεις αντικειμένων και 25 κλήσεις για μεταφορά νεφροπαθών.

Λαμβάνοντας υπόψιν οι Αρχές τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, εξετάζεται η πιθανότητα διακοπής της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, κατά τις βραδινές ώρες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο για την ασφαλή κυκλοφορία των οδηγών.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε από χτες, Κυριακή (5/2) 18 κλήσεις για απομακρύνσεις εγκλωβισμένων οδηγών και επιβαινόντων σε οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί κυρίως στο Σχιστό και ακολουθούν τα Βίλια, ο Ασπρόπυργος και η Νέα Μάκρη. Συνολικά, απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 26 άτομα.

Επίσης, η Πυροσβεστική δέχτηκε στην Αττική, 24 κλήσεις για κοπές δέντρων, 4 για απομακρύνσεις αντικειμένων και 25 κλήσεις για μεταφορά νεφροπαθών. Παράλληλα και η Αστυνομία συμμετέχει σε μεταφορές νεφροπαθών για αιμοκάθαρση προς διάφορα ιδρύματα και νοσοκομεία από κλήσεις που έχει δεχτεί από Κηφισιά, Βύρωνα, Καισαριανή, Πέραμα, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Καματερό. Συνολικά σήμερα η Αστυνομία έχει δεχτεί πάνω από 40 αιτήματα για συνδρομές.

Από Θεσσαλονίκη δέχτηκε 28 κλήσεις για κοπές δέντρων και 11 κλήσεις επίσης για κοπές δέντρων από Στερεά Ελλάδα και Εύβοια. Χθες το πρωί χρειάστηκε η Πυροσβεστική να παράσχει βοήθεια και να απεγκλωβίσει εγκλωβισμένους οδηγούς στην περιοχή του Παγώντα Εύβοιας.

Η κατάσταση στους δρόμους της Αττικής

  • Αποκαταστάθηκε πλέον και επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων τω οχημάτων σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Επιτρέπεται πλέον η κίνηση παντός είδους βαρέως οχήματος στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της από την γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα όρια του Νομού Αττικής, καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω και στο παράπλευρο αυτών οδικό δίκτυο.
  • Επίσης έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Λ. Σχιστού, στο Τμήμα της Αττικής Οδού μεταξύ κόμβου Κηφισίας και αεροδρομίου που είχε διακοπεί, στην Λ. Κατεχάκη, στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών, στην Επαρχιακή Οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στην Μαγούλα
  • Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πυλοστόμου από το ύψος με την οδό Σελίνια έως την περιοχή Κακή Βίγλα, στην Σαλαμίνα
  • Στην Λ. Πάρνηθος από το ύψος της οδού Νούση, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάρνηθα
  • Στη Λ. Φυλής από το ύψος της οδού Θρασυβούλου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χασιά
  • Στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης (Λ. Διονύσου) από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως την περιοχή Προ Ανατολή Νέας Μάκρης
  • Επί της επαρχιακής οδού Τατοΐου – Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Χλόης (Βασιλικά Κτήματα) στην Βαρυμπόμπη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο
  • Επί της επαρχιακής οδού Μαλακάσας – Αγίου Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Μερκούριο
  • Στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής προς Υμηττό
  • Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στην Καισαριανή, από το ύψος της Λ. Κατεχάκη προς Υμηττό

Για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους όλης της χώρας μπορείτε να ενημερωθείτε πατώντας ΕΔΩ.

Eγινε, επίσης, γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου, σήμερα 06-02-2023, δεν θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ναυσιπλοΐας, λόγω καιρικών συνθηκών.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν έως και αύριο

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται στην ανατολική χώρα και νότια χώρα θα συνεχιστούν ως και αύριο Τρίτη, ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά και θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά:

Χιονοπτώσεις

1) Σήμερα Δευτέρα (06/02/2023) οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται στην ανατολική χώρα και νότια χώρα θα συνεχιστούν και από αργά το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους πυκνές στην ανατολική Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

2) Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνές από το βράδυ έως τα ξημερώματα της Τρίτης (07/02/2023) κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Θα χιονίσει εκ νέου και για λίγο το απόγευμα της Τρίτης. Κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

3) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες (έως τις προμεσημβρινές ώρες), στην ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά).

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023) σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα