Κακοκαιρία: Ώρες αγωνίας για την Λάρισα – “Μάχη” με τα νερά του Πηνείου

Κακοκαιρία: Ώρες αγωνίας για την Λάρισα – “Μάχη” με τα νερά του Πηνείου
Πλημμύρες στον Άγιο Θωμά eurokinissi

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Λάρισα και οι γύρω περιοχές, καθώς ο Πηνειός έχει φουσκώσει επικίνδυνα μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Δέκα νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel», ενώ σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα έχει μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος. Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους της Λάρισας, καθώς η στάθμη του Πηνειού βρίσκεται κατά πολύ πάνω από τα όρια ασφαλείας.

Ολονύχτιες ήταν οι εργασίες στην περιοχή των Αμπελοκήπων, μία συνοικία που βρίσκεται δίπλα στον Πηνειό, σε απόσταση μερικών μέτρων.

Αναχώματα onlarissa


Σύμφωνα με το onlarissa, αναχώματα από τσουβάλια άμμου στήνονται παντού προκειμένου η περιοχή να οχυρωθεί κατά το δυνατό καλύτερα, σε περίπτωση υπερχείλισης του ποταμού.

Αναχώματα onlarissa

Αναχώματα onlarissa

Ο Άγιος Θωμάς, συνοικία της Λάρισας, είναι μία από τις πρώτες περιοχές που πλημμύρισαν και το νερό φτάνει και τα τρία μέτρα σε κάποια σημεία.

Ο Άγιος Θωμάς larissanet

Ο Άγιος Θωμάς larissanet

Εκτός από τη συνοικία του Αγίου Θωμά υπάρχουν και άλλες περιοχές οι οποίες έχουν πλημμυρίσει όπως οι εργατικές κατοικίες Γιάννουλης, ενώ υπάρχει ανησυχία για τη συνοικία του Ιπποκράτη, καθώς υπάρχει ανάχωμα που χθες εμφάνισε ρωγμές.

Ακόμη, το νερό έχει αρχίσει να ανεβαίνει στο χωριό Φαλάνη το οποίο έχει ήδη εκκενωθεί. Αρκετά δύσκολα είναι τα πράγματα εκεί που εκβάλλει ο Πηνειός, στο δέλτα του Πηνειού, καθώς φαίνεται ότι “έσπασε” σε αυτό το σημείο το ποτάμι.

Εκκένωση υπήρξε και στην Αλεξανδρινή που είναι κοντά στο σημείο όμως και σε άλλους κοντινούς παραλιακούς οικοσμούς, όπως τα Μεσάγκαλα ίσως αντιμετωπίσουν άμεσα πρόβλημα.

Συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Eurokinissi

Μεγάλες ποσότητες νερού υπάρχουν στον δρόμο από Λάρισα προς Συκούριο, στην έξοδο από τη Λάρισα προς την Εθνική Οδό, στο χωριό Κουλούρι, με τα νερά να έχουν φτάσει πάνω στον ΠΑΘΕ για αυτό και έχει σταματήσει η κυκλοφορία.

Τι δείχνουν οι τελευταίες μετρήσεις στο φράγμα Γυρτώνης

Τάση εκτόνωσης δείχνουν τα δεδομένα που έρχονται διαρκώς από το ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης που είναι εγκατεστημένο στο φράγμα της Γυρτώνης, βόρεια της πόλης της Λάρισας.

Όπως θα δείτε στα τελευταία δεδομένα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το onlarissa.gr η πιο δύσκολη στιγμή των τελευταίων εικοσιτετραώρων ήταν χθες Παρασκευή, νωρίς το βράδυ, όταν στις 8.30 η στάθμη είχε μετρηθεί στα 69,47 μέτρα. Έκτοτε, παρουσιάζεται μία πτωτική τάση, αφού σήμερα το πρωί του Σαββάτου η στάθμη μετρήθηκε στις 7, στα 69,34 μέτρα.

Δείτε τους πίνακες με τα τελευταία δεδομένα:

onlarissa

onlarissa

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα