Κακοκαιρία: Πλημμύρες και κατολισθήσεις “βούλιαξαν” την Κρήτη – Θρίλερ με τον 60χρονο αγνοούμενο

Κακοκαιρία: Πλημμύρες και κατολισθήσεις “βούλιαξαν” την Κρήτη – Θρίλερ με τον 60χρονο αγνοούμενο
Πλημμύρες στην Κρήτη από την κακοκαιρία Ωκεανίς cretapost.gr

Πρωτοφανείς καταστροφές στην Κρήτη από την κακοκαιρία "Ωκεανίς", που συνεχίζει να πλήττει με αμείωτο ρυθμό το νησί. Έρευνες για τον εντοπισμό άνδρα, το όχημα του οποίου παρασύρθηκε από χείμαρρο στον Αποκόρωνα Χανίων.

Αμέτρητα είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία “Ωκεανίς” στην Κρήτη. Ειδικά στα δυτικά του νησιού οι ζημιές είναι πρωτοφανείς και στον ΒΟΑΚ υπάρχουν πολλές κατολισθήσεις. Σε όλα τα σημεία σπεύδουν και επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του 60χρονου

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 60χρονου, που αγνοείται από το μεσημέρι, όταν προσπαθώντας να διασχίσει με το αυτοκίνητό του χείμαρρο στον Αποκόρωνα Χανίων, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε το όχημα του 60χρονου εντός της κοίτης που είχε σχηματίσει ο χείμαρρος όχι όμως και εκείνος.

Σε επιφυλακή οι αρχές στον Πλατανιά Ρεθύμνου

Σε επιφυλακή οι αρχές και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την περίπτωση υπερχείλισης του ποταμού Πλατανιανού στον Πλατανιά Ρεθύμνου.

Στο σημείο βρίσκονται και ενεργούν και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ όλη η προσπάθεια έχει στόχο να αντληθούν νερά από το σημείο και να σταλούν στην παραλία δεδομένου ότι ο ποταμός βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τη θάλασσα. Το ποτάμι φούσκωσε λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων η σφοδρότητα των οποίων δεν επέτρεψε την ταχύτερη απαστράγγισή του.

Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, είπε πως για προληπτικούς λόγους είκοσι άτομα έχουν μεταφερθεί σε θερμαινόμενους χώρους, όπου θα τους παρασχεθεί τροφή και φροντίδα.

Στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο – Δεν κατάφερε να προσγειωθεί στα Χανιά το ελικόπτερο

Στην Κρήτη μετέβη ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με ελικόπτερο Super Puma, συνοδευόμενος από κλιμάκιο Μηχανικών του υπουργείου. Πρόκειται για εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών. Μαζί του μετέβη στο νησί και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος συνοδεύεται από τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ Γιάννη Πετρούτσο και 9μελές κλιμάκιο.

Πάντως, λόγω καιρικών συνθηκών, το ελικόπτερο με το οποίο ταξίδευε το κυβερνητικό κλιμάκιο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στα Χανιά, αλλά στο Ηράκλειο, από όπου κατευθύνονται οδικώς στα Χανιά.

Μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, σημείωσε πως το κυβερνητικό κλιμάκιο, κλιμάκιο της ΠΥ και το ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκονται στην Κρήτη για αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των πολιτών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου 60χρονου.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναχώρησε για τα Χανιά, προκειμένου να συντονίσει το πλέγμα των ενεργειών που πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή, σε άμεση συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος διατύπωσε σχετικό αίτημα βοήθειας και συνδρομής προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

cretalive.gr

 

Παράλληλα, εντός των επόμενων ωρών αναχωρεί για την Κρήτη κλιμάκιο Μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, με εξειδικευμένες γνώσεις στα γεωτεχνικά προβλήματα και στις αποκαταστάσεις τεχνικών έργων (γεφυροποιΐα, διαβάσεις κτλ). Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα ελέγξουν λεπτομερώς εκτός των άλλων και τα γεωτεχνικά προβλήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα αλλά και του συνόλου του επαρχιακού δικτύου.

Σημειώνεται ότι ήδη από την περασμένη εβδομάδα βρίσκονται στην Κρήτη κλιμάκια Μηχανικών των αρμόδιων διευθύνσεων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών. Πραγματοποιούν αυτοψίες στις προβληματικές θέσεις του νησιού, μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν (πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις), λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε το νησί στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα