Κακοκαιρία: Μετράει τις πληγές του ο Πύργος – Πλημμύρες παντού

Κακοκαιρία: Μετράει τις πληγές του ο Πύργος – Πλημμύρες παντού
Εικόνα από τον Πύργο. ilialive.gr

Αίτημα να κυρηχθεί σε κατάταση έκτακτης ανάγκης. Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα. Συνεργεία του δημου ξεκίνησαν την καταγραφή των ζημιών, μηχανήματα καθαρίζουν τυς δρόμους.

Ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Πύργου Ηλείας, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Αργυρόπουλος, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

   Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, «από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, εξαιτίας των βροχοπτώσεων έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια και 20 επιχειρήσεις, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές στην αγροτική οδοποιία και σε γεφύρια».

   Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Γιάννης Αργυρόπουλος έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τρία συνεργεία. Ειδικότερα, συνεργείο μηχανικών προχωρά στην καταγραφή ζημιών στις υποδομές, ένα άλλο συνεργείο της Πρόνοιας καταγράφει ζημιές σε οικοσκευές σπιτιών, ενώ συνεργείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταγράφει τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε επιχειρήσεις.

   Επίσης, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος, «μηχανήματα καθαρίζουν δρόμους, ενώ έχουμε στείλει αίτημα στην Πολιτική Προστασία, ώστε να κηρυχθεί ο δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Εικόνα από τον Πύργο. ilialive.gr

Η πρόγνωση του καιρού

Την Πέμπτη στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και μέχρι τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σταδιακή επιδείνωση του καιρού.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους έντονα στην Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και από αργά το βράδυ στις Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και θα φτάσει τους 18 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 20 με 21και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά. Άνεμοι Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή θα συνεχιστούν τα έντονα φαινόμενα μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες κυρίως στη Κεντρική Ανατολική Μακεδονία Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο με μεγάλα ποσά υετού και ραγδαιότητας κυρίως στην περιοχή της Χαλκιδικής Υπάρχει πάντως τάση εξασθένησης των φαινομένων από το μεσημέρι και μετά , ενώ ένα άλλο χαμηλό θα μας επηρεάσει από Κυριακή έως και την ερχόμενη Τρίτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα