Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία – Πλημμύρισε ο Σπερχειός

Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία – Πλημμύρισε ο Σπερχειός
Η κακοκαιρία έπληξε το Μεσολόγγι messolonghinews.gr

Τα έντονα φαινόμενα κακοκαιρίας που έπληξαν κυρίως την Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα. Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της πυροσβεστικής - Πλημμύρισε ο Σπερχειός.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε κυρίως την Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα.

Μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 95 κλήσεις και συγκεκριμένα, 70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, μία κλήση για κοπή δέντρου και 24 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Ως προς τους απεγκλωβισμούς, τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους με την βοήθεια της Πυροσβεστικής και εκκενώθηκε ένας καταυλισμός Ρομά, αφού η στάθμη των υδάτων ειδικά στην περιοχή Μπακαριά του Μεσολογγίου, έφτασε το μισό μέτρο.

Στο Μεσολόγγι επίσης, ένα πυροσβεστικό όχημα έπεσε σε χαντάκι η μία πλευρά του, που δεν φαινόταν λόγω των υδάτων και πήρε κλήση, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς από το πλήρωμα.

Επιχειρούν, 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ έχει αναπτυχθεί η ομάδα ορμητικών νερών της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. με διασωστική λέμβο, καθώς και ερπυστριοφόρο όχημα της 6ης Ε.Μ.Α.Κ.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές δυνάμεις της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και σε μερική επιφυλακή οι εμπλεκόμενες δυνάμεις στις Π.Ε. Αχαΐας και Ηλείας.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Από την Πυροσβεστική καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Πλημμύρισε ο Σπερχειός

Μετά τη συνεχή βροχόπτωση των τελευταίων ωρών ο Σπερχειός πλημμύρισε και τα νερά σκέπασαν εκατοντάδες στρέμματα στη νότια περιοχή της Λαμίας.

Στο δρόμο προς Φραντζή – Γοργοπόταμο, αλλά στον επαρχιακό δρόμο από Λαμία, προς Κωσταλέξι, Κομποτάδες, Μεξιάτες, Λουτρά Υπάτης και τις άλλες κοινότητες της περιοχής, το ποτάμι βγήκε στο δρόμο, με αποτέλεσμα η Τροχαία το πρωί του Σαββάτου να διακόψει την κυκλοφορία, η οποία μέχρι νεοτέρας θα γίνεται από παρακαμπτηρίους επαρχιακούς οδούς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version