Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη: Αυτό δεν είναι καταρράκτης, είναι σκάλες στην Άνω Πόλη

Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη: Αυτό δεν είναι καταρράκτης, είναι σκάλες στην Άνω Πόλη

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε ποτάμια δημιουργώντας προβλήματα στη μετακίνηση οχημάτων και πεζών - Αποκαλυπτικό βίντεο από την Άνω Πόλη

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, κυκλοφοριακά προβλήματα, μικροσυγκρούσεις αυτοκινήτων και πεσμένα κλαδιά δέντρων, συνθέτουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας που έπληξε νωρίς το απόγευμα το πολεοδομικό συγκρότημα.

Κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη: Αυτό δεν είναι καταρράκτης, είναι σκάλες στην Άνω Πόλη

Η καταιγίδα, που εκτός από ισχυρή νεροποντή έφερε και δυνατούς ανέμους, ξεκίνησε γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι από τα ανατολικά της πόλης και κινήθηκε προς τα δυτικά. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε ποτάμια, δημιουργώντας προβλήματα στη μετακίνηση των οχημάτων και των πεζών, ενώ τα νερά παρέσυραν κάδους σκουπιδιών και οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε, εξάλλου, στον Χορτιάτη και στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από τη βροχή προκλήθηκαν τροχαία ατυχήματα, όλα ευτυχώς με υλικές μόνο ζημιές, ενώ την ίδια ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων. Κανονικά διεξάγεται μέχρι τώρα η κίνηση στην Περιφερειακή Οδό, όπου, όμως, τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, λόγω της συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα.

Έντονα φαινόμενα έπληξαν, επίσης, περιοχές της Χαλκιδικής που συνορεύουν με το νομό Θεσσαλονίκης, ενώ στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής υπάρχουν αναφορές για υπερχείλιση ρέματος.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από αναγνώστη που δημοσιεύει το thestival.gr και στο οποίο φαίνονται οι σκάλες σαν καταρράκτης..

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καιρός
SHARE: