Κακοκαιρία “Υπατία”: Προβλήματα στην κυκλοφορία και κλειστά σχολεία σε όλη τη χώρα

Κακοκαιρία “Υπατία”: Προβλήματα στην κυκλοφορία και κλειστά σχολεία σε όλη τη χώρα
Κλειστό λόγω χιονιού σχολείο στην Θεσσαλονίκη MotionTeam

Μεγάλα προβλήματα σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας προκαλεί το πέρασμα της κακοκαιρίας "Υπατία" από την χώρα μας. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο.

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει σε ολόκληρη την χώρα και ιδιαίτερα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας το πέρασμα της κακοκαιρίας “Υπατία” και η σφοδρή χιονόπτωση, που έχει ξεσπάσει λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Η κίνηση των αυτοκινήτων τόσο στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο, όσο και στο δίκτυο της εθνικής οδού, αλλά και στην Εγνατία Οδό στην ανατολική Μακεδονία, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και με μεγάλη προσοχή.

Μάλιστα, η χιονόπτωση είναι τόσο σφοδρή, που δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, ακόμη και για τρεις ώρες, και στο κέντρο της Καβάλας, κι ορισμένοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, οι τεχνικές υπηρεσίες των κατά τόπους δήμων και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους και τις οδικές αρτηρίες Καβάλας- Δράμας και Δράμας- Σερρών.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τα τμήματα Τροχαίας Δράμας και Καβάλας έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων σε μεγάλο μέρος του ορεινού οδικού δικτύου της περιοχής, ενώ έχει απαγορευτεί και η κίνηση αυτοκινήτων στον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού. Τα σχολεία δεν λειτούργησαν σήμερα στην Καβάλα και τη Δράμα, ενώ κλειστό παρέμεινε και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Απαραίτητη για την κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, εξαιτίας του παγετού και των νέων χιονοπτώσεων που σημειώνονται από νωρίς το πρωϊ.

Απαγορεύσεις κυκλοφορίες – Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας (στις 3 το μεσημέρι) στο νομό Γρεβενών, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο. Επίσης, ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον ανισόπεδο κόμβο Παναγιάς και στον δυτικό ανισόπεδο κόμβο Γρεβενών της Εγνατίας Οδού, καθώς και από το 1ο έως το 40ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Γρεβενών – Τρικάλων.

Καστοριά fouit

 

Στο νομό Καστοριάς, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα που κινούνται από το 30ο έως το 43ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 26ο έως το 33ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Αμυνταίου (μέσω Κλεισούρας), από το 97ο έως το 108ο χλμ. της εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό  δίκτυο.

Σε ισχύ είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, από το 18ο έως 28ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου). Επίσης, απαγορεύθηκε – προσωρινά – η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από τα λοιπά οχήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον Κάθετο Άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, από τον ανισόπεδο κόμβο Κορομηλιάς έως τον ισόπεδο κόμβο Κρυσταλλοπηγής.

Στο νομό Κοζάνης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του Νομού Κοζάνης και από το 29ο έως το 39ο χλμ. της Εθνικής οδού Κοζάνης – Βέροιας. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας και στο υπόλοιπο εθνικό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Πτολεμαΐδα

 

Στο νομό Φλώρινας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Φλώρινας – Τελωνείο Νίκης. Σε ισχύ είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από το 20ο έως το 30ο χλμ της επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).

Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείων άνω των 3,5 τόνων σε ορισμένα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Κιλκίς και Χαλκιδικής, ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, εξαιτίας της χιονόπτωσης. Επίσης, ανακοινώθηκε η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το εθνικό, επαρχιακό και οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα μέχρι και την ύφεση των δυσμενών καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα, τέθηκε σε ισχύ η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, βάρους άνω των 3,5 τόνων, από το 516ο χιλιόμετρο έως το 548ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.), στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέου Πετριτσίου Σερρών, από το 22ο έως το 81ο χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Πολυκάστρου, από το ύψος του Χωρυγίου έως την πόλη του Κιλκίς.

Επιπλέον, σε ισχύ είναι προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών και λεωφορείων βάρους άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από το 49ο έως το 110ο χιλιόμετρο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από το 55ο έως το 110ο χιλιόμετρο (Παλαιόκαστρο έως Αρναία), στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (μέσω Παλαιοκάστρου) από το 49ο έως το 63ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, στην επαρχιακή οδό Αρναίας – Στανού, στην επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγίας – Γοματίου, στην επαρχιακή οδό Ρεντίνας – Ουρανούπολης, από το 15ο έως το 40ο χιλιόμετρο (Ολυμπιάδα έως Στρατώνι), στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Πλανών, από το 60ο έως το 85ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου, καθώς και εντός των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ταξιάρχη, Βάβδου, Σανών, Παλαιόχωρας και Δουμπιών.

Ανατολική Μακεδονία

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στο νησί της Θάσου, όπου από το μεσημέρι και μετά, ακόμη και πεδινές παραθαλάσσιες περιοχές έχουν αποκλειστεί και καταβάλλονται προσπάθειες να ανοίξουν οι δρόμοι και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Καβάλα

Η χιονόπτωση είναι τόσο σφοδρή, που δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, ακόμη και για τρεις ώρες, και στο κέντρο της Καβάλας, κι ορισμένοι παραμένουν εγκλωβισμένοι. ‘Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, οι τεχνικές υπηρεσίες των κατά τόπους δήμων και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους και τις οδικές αρτηρίες Καβάλας- Δράμας και Δράμας- Σερρών.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τα τμήματα Τροχαίας Δράμας και Καβάλας έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων σε μεγάλο μέρος του ορεινού οδικού δικτύου της περιοχής, ενώ έχει απαγορευτεί και η κίνηση αυτοκινήτων στον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού. Τα σχολεία δεν λειτούργησαν σήμερα στην Καβάλα και τη Δράμα, ενώ κλειστό παρέμεινε και το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κεντρικός δρόμος της Καβάλας, σήμερα proini.gr

 

Επίσης, πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στο νησί της Θάσου, όπου από το μεσημέρι και μετά, ακόμη και πεδινές παραθαλάσσιες περιοχές έχουν αποκλειστεί και καταβάλλονται προσπάθειες να ανοίξουν οι δρόμοι και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν επίσης στην ηλεκτροδρότηση μέρους της Καβάλας, τόσο του κέντρου της πόλης, όσο και περιοχών στα δυτικά, προς τη Δράμα, λόγω βλάβης από τη χιονόπτωση στο δίκτυο.

Σύμφωνα με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το φαινόμενο θα εκτονωθεί μετά τις 6 το απόγευμα, οπότε η χιονόπτωση αναμένεται να μετατραπεί σε βροχή. Στην Ξάνθη τα καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη αρχίσει να υποχωρούν και τα σχολεία λειτούργησαν σήμερα κανονικά.

Σύμφωνα με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το φαινόμενο θα εκτονωθεί μετά τις 6 το απόγευμα, οπότε η χιονόπτωση αναμένεται να μετατραπεί σε βροχή. Στην Ξάνθη τα καιρικά φαινόμενα έχουν ήδη αρχίσει να υποχωρούν και τα σχολεία λειτούργησαν σήμερα κανονικά.

Σχολεία: Πού θα παραμείνουν κλειστά

Κλειστά θα παραμείνουν, αύριο, Πέμπτη, τα σχολεία σε όλους τους δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης για λόγους ασφαλείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, εξαιτίας της νέας έντονης χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Σχετικές ανακοινώσεις με τις οποίες ενημερώνουν για τη μη λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων αύριο εξέδωσαν οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Βόλβης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας, Δέλτα, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά και Θέρμης.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε αρκετές περιοχές, λόγω κακοκαιρίας. MotionTeam

 

Ο Δήμος Θερμαϊκού ανακοίνωσε ότι αύριο και μεθαύριο θα μείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. Ανοικτοί, ωστόσο, θα παραμείνουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Αναστολή λειτουργίας στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, τόσο στην Κοζάνη, όσο και την Φλώρινα, αποφάσισε την αναστολή για τις 10 Ιανουαρίου 2019, της εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας του ιδρύματος. Επίσης ο πρύτανης του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσος, μετά από συνεννόηση και με τους προέδρους των τμημάτων, σε Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά και με τον κοσμήτορα της σχολής της Φλώρινας, αποφάσισε τη αναστολή λειτουργίας συνολικά του ιδρύματος, για την Πέμπτη 10-1-2019.

Για την Παρασκευή θα υπάρξει νέα εκτίμηση της κατάστασης με βάση τις επικρατούσες συνθήκες.

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε ότι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μείνουν κλειστά στην περιοχή ευθύνης του την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019. Επίσης θα κλείσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Λάρισας. Η σημερινή χιονόπτωση στο νομό Λάρισας, αλλά και ο παγετός που σημειώνεται στην περιοχή, οδήγησαν τους δήμους Λάρισας, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Αγιάς, Τεμπών και Κιλελέρ στην απόφαση να μην λειτουργήσουν όλες τις σχολικές μονάδες. Σημειώνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λαρισαίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στους Δήμους Δωδώνης, Πωγωνίου, Ζαγορίου, Μετσόβου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Ιωαννιτών, όπου δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί σταθμοί, για λόγους προληπτικούς, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας Ηπείρου, συνιστάται σε όλους τους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ,λόγω παγετού και χιονιού.

Ειδικότερα:

▪ στην Εγνατία Οδό , από τον Κόμβο Ιωαννίνων έως την Παναγιά.

▪ στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης

▪ στα επαρχιακά ορεινά οδικά δίκτυα του Ζαγορίου, Βορείων Τζουμέρκων, Μετσόβου, Κόνιτσας, Ζίτσας, Πυρσόγιαννης και Πωγωνίου

▪ στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, όταν και όπου απαιτείται.

▪ στο οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, όπου αυτό απαιτείται

▪ στην επαρχιακή οδό Βουργαρελίου – Κυψέλης

▪ στην εθνική οδό ‘Αρτας – Καρδίτσας , από Καλεντίνη έως Πηγές.

▪ στην επαρχιακή οδό Διάσελλου – Σκουληκαριάς, έως το Βελεντζικό.

▪στην επαρχιακή οδό ‘Αρτας – Δαφνωτής

▪ στην επαρχιακή οδό Αγνάντων – Μελισσουργών

▪ στην επαρχιακή οδό Αθαμανίου – Μεσούντας

▪στην επαρχιακή οδό Αθαμανίου – Τετρακώμου

▪στην επαρχιακή οδό Αθαμανίου – Θεοδώριανων

▪από το 67ο έως το 76ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού ‘Αρτας – Τρικάλων

▪στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου, από στρατόπεδο Φιλιππιάδας έως την σήραγγα Κλεισούρας

▪ στην παλαιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων,από 50ο έως 65ο χιλιόμετρο, όπου απαιτείται

Επίσης, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων:

▪στην Εγνατία οδό από κόμβο Ιωαννίνων έως κόμβο Παναγιάς

▪ στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου, από στρατόπεδο Φιλιππιάδας έως σήραγγα Κλεισούρας.

▪στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς και Ιωαννίνων – Κοζάνης

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Περιφέρεια Αττικής

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, την Πέμπτη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία:

1. Δήμος Μαραθώνα – Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία. Δεν έχουμε ενημέρωση για Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς

2. Δήμο Ωρωπού 

α) ΑΥΛΩΝΑΣ: Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Ο Παιδικός Σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ. β) ΑΦΙΔΝΕΣ: Όλα τα σχολεία, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά. Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Αντωνόπουλου- Εκπαιδευτική Αναγέννηση», μετά από τη βεβαίωση του ιδιοκτήτη που κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του Δήμου, θα λειτουργήσουν κανονικά. γ) ΚΑΛΑΜΟΣ & ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.

δ) ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ & ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά. ε) ΜΑΛΑΚΑΣΑ: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Ο Παιδικός Σταθμός στο Μήλεσι, θα λειτουργήσει κανονικά, στις 9.00 π.μ. στ) ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Το ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου θα λειτουργήσει κανονικά. ζ) ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ & ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Ωρωπού & Νέων Παλατίων θα παραμείνει κλειστό, λόγω κτιριακού τεχνικού προβλήματος.

Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών ισχύουν τα εξής:

1. Δήμος Κηφισιάς – Έναρξη λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών στις 10.00 π.μ.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε δύο δημοτικές ενότητες και σε μία τοπική κοινότητα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και σε μία τοπική κοινότητα του δήμου Πύργου της Ηλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιου Κοτζά, κλειστά θα παραμείνουν, λόγω ολικού παγετού, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των δημοτικών ενοτήτων Λασιώνος και Λαμπείας, καθώς και της τοπικής κοινότητας Κούμανι.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, κλειστά θα παραμείνουν αύριο το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο της τοπικής κοινότητας Γουμέρου, λόγω βλάβης του συστήματος θέρμανσης και των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία  σε Πειραιά και Λαύριο, ενώ κλειστή είναι από σήμερα το μεσημέρι και η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα δυο λιμάνια.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το δρομολόγιο των 14.30 από την Ζάκυνθο δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί και το δρομολόγιο των 16.30 από την Κυλλήνη.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο Ιόνιο και φθάνουν τα 8-9 μποφόρ, κάνουν απαγορευτικό και τον απόπλου των πλοίων που εκτελούν το δρομολόγιο Πόρος-Κυλλήνη.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα αναμένεται να επηρεάσει έως και αύριο τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών του Ιονίου με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα