Κακοκαιρία: Τις 170 έφτασαν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική στην Αιτωλοακαρνανία

Πλημμύρες από την κακοκαιρία στο Μεσολόγγι
Πλημμύρες από την κακοκαιρία στο Μεσολόγγι EUROKINISSI

Απεγκλωβισμοί από σπίτια στο Μεσολόγγι και από καταυλισμό Ρομά, όπου η στάθμη των υδάτων ξεπέρασε το μισό μέτρο μετά την κακοκαιρία που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε κυρίως την Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα.

Μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 170 κλήσεις και συγκεκριμένα, 140 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, μία κλήση για κοπή δέντρου και 29 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

ADVERTISING

Ως προς τους απεγκλωβισμούς, τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους με την βοήθεια της Πυροσβεστικής και εκκενώθηκε ένας καταυλισμός Ρομά, αφού η στάθμη των υδάτων ειδικά στην περιοχή Μπακαριά του Μεσολογγίου, έφτασε το μισό μέτρο.

Πλημμύρες από την κακοκαιρία στο Μεσολόγγι
Πλημμύρες από την κακοκαιρία στο Μεσολόγγι EUROKINISSI


Στο Μεσολόγγι επίσης, ένα πυροσβεστικό όχημα έπεσε σε χαντάκι η μία πλευρά του, που δεν φαινόταν λόγω των υδάτων και πήρε κλήση, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς από το πλήρωμα.


Επιχειρούν, 50 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ έχει αναπτυχθεί η ομάδα ορμητικών νερών της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. με διασωστική λέμβο, καθώς και ερπυστριοφόρο όχημα της 6ης Ε.Μ.Α.Κ.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές δυνάμεις της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και σε μερική επιφυλακή οι εμπλεκόμενες δυνάμεις στις Π.Ε. Αχαΐας και Ηλείας.

Πλημμύρες από την κακοκαιρία στο Μεσολόγγι
Πλημμύρες από την κακοκαιρία στο Μεσολόγγι EUROKINISSI


Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Από την Πυροσβεστική καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία, Τοπικά Νέα
SHARE:

24Media Network