Καλαμάτα: Προσωρινά ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη

Καλαμάτα: Προσωρινά ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη
Κατέληξε ο 53χρονος εικονολήπτης που κάλυπτε το έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα Eurokinissi

Οι επτά συλληφθέντες, δηλαδή τα έξι μέλη του "μπουλουκιού" και ο δημοτικός σύμβουλος, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι καθώς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας έκανε δεκτή την αίτησή τους για τριήμερη αναβολή.

Προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή ζήτησαν και έλαβαν οι επτά συλληφθέντες, για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη, Κώστα Θεοδωρακάκη, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπλέμου στην Καλαμάτα.

Οι επτά συλληφθέντες, δηλαδή τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι καθώς το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας έκανε δεκτή την αίτηση των κατηγορούμενων για τριήμερη αναβολή.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους δύο από τους επτά συλληφθέντες είναι ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ οι υπόλοιποι διώκονται και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και εκρηκτικών.

Ο 53χρονος πατέρας δύο παιδιών, είχε πάει να καλύψει ειδησεογραφικά ένα από τα πλέον επικίνδυνα πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας, αυτό του σαΐτοπόλεμου. Ο εικονολήπτης έχασε τη ζωή του την ώρα που κατέγραφε την αναβίωση του εθίμου, καθώς μία σαΐτα «καρφώθηκε» στο κεφάλι του.

Η σαΐτα χτύπησε τον Κώστα Θεοδωρακάκη στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να σωριαστεί αιμόφυρτος στο έδαφος. Τότε από τα μεγάφωνα ακούγεται μια φωνή, καλώντας ασθενοφόρο, «παγώνοντας» ακόμα περισσότερο το αίμα των παρευρισκόμενων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα