Καλύτερη εικόνα σε Κεφαλονιά και Ηλεία: Εισήγηση για ετοιμότητα των κατοίκων στα Δοριζάτα

Καλύτερη εικόνα σε Κεφαλονιά και Ηλεία: Εισήγηση για ετοιμότητα των κατοίκων στα Δοριζάτα
Φωτιά σε δασική έκταση (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Στην Κεφαλονιά έγινε εισήγηση να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του χωριού Δοριζάτα στις Κεραμειές, αλλά δεν φαίνεται αναγκαία η εκκένωση, καθώς ήδη είναι καλύτερη η εικόνα, όπως και στον Πύργο. Και στις δύο περιπτώσεις οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί ενώ οι δύο μικρότερες φωτιές στην Κεφαλονιά είναι οριοθετημένες

Στην ενίσχυση των δυνάμεων της έχει προχωρήσει η Πυροσβεστική στις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε δασικές εκτάσεις στις Κεραμειές Κεφαλονιάς και στην Ωλένη Πύργου Ηλείας.

Στην Κεφαλονιά έγινε εισήγηση για προληπτική εκκένωση των Δοριζάτων από τους κατοίκους της, λόγω εγγύτητας με το πύρινο μέτωπο, ωστόσο δεν φαίνεται πλέον κανένας οικισμός στην περιοχή να αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο, καθώς ήδη η φωτιά εμφανίζει συνεχώς καλύτερη εικόνα, ως αποτέλεσμα της μη ύπαρξης δυνατών ανέμων και των ενισχύσεων των δυνάμεων που επιχειρούν, με την φωτιά ωστόσο να παραμένει σε εξέλιξη.

Συνολικά επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και ΟΤΑ.

Παράλληλα, σε εξέλιξη παραμένει, αλλά με επίσης διαρκώς καλύτερη εικόνα και το πύρινο μέτωπο που έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο, σε δασική έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή, στη Δημοτική Ενότητα Ωλένης, στον Πύργο Ηλείας, προς Πανόπουλο. Συνολικά επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα