Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Νέα Πέραμο

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Νέα Πέραμο
Φωτιά στη Νέα Πέραμο INTIME NEWS

Καλύτερη εμφανίζεται η εικόνα της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Νέα Πέραμο. Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους η Άνω Βλυχάδα. Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους στην Σαλαμίνα.

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου. Προληπτικά ζητήθηκε από την Πυροσβεστική η εκκένωση της Άνω Βλυχάδας και οι κάτοικοι να μετακινηθούν προς Μέγαρα.

Πλέον η ένταση των ανέμων κάπως έχει υποχωρήσει, έχει αλλάξει όμως αρκετές φορές κατεύθυνση και έχει προκαλέσει γυρίσματα στο πύρινο μέτωπο.

NEWS 24/7

Ο πρώτος στόχος που ήταν να μην περάσει την Εθνική Οδό απέναντι έχει επιτευχθεί και πλέον το κυρίως μέτωπο κινείται ψηλά στην πλαγιά του βουνού, δυτικά από την κορυφή του βουνού στο Τρικέρατο, χωρίς να κινδυνεύουν οικισμοί. Συνολικά, λοιπόν εμφανίζει μία κάπως καλύτερη εικόνα το πύρινο μέτωπο, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν και από τον καιρό.

Στο σημείο έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική για να μπορέσουν να την περιορίσουν το συντομότερο δυνατό, καθώς φυσούν Βορειοδυτικοί άνεμοι, αποτελούμενη από 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό και 2 αεροσκάφη.

Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους

Σε αναγκαστική προσθαλάσσωση βόρεια της Σαλαμίνας, προχώρησε νωρίτερα, το πλήρωμα ενός πυροσβεστικού Air Tractor στην Νέα Πέραμο, εξαιτίας μηχανικής βλάβης. Οι δύο χειριστές είναι καλά στην υγεία τους.

Τους απομάκρυνε από το αεροσκάφος ένας ιδιώτης με βάρκα και στο σημείο μετέβηκε σκάφος του Λιμενικού για να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και εξετάσεις. Το πυροσβεστικό αεροσκάφος βυθίστηκε.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε στην Επαρχιακή Οδό Μεγάρων-Περαχώρας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου διεξάγεται από την αριστερή και την μεσαία λωρίδα και σύντομα θα ανοίξει και η δεξιά λωρίδα και θα μείνει κλειστή μόνο η Λ.Ε.Α.

Στην σημερινή πυρκαγιά στην περιοχή της Νέα Περάμου, έχουν διατεθεί από διάφορες Υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, 21 οχήματα και 43 αστυνομικοί, οι οποίοι συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και προβαίνουν σε προληπτικές εκκενώσεις και απομακρύνσεις πολιτών, αλλά και σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα