'Καμπανάκι' και στην Αμαλιάδα για τη 'Μπλε Φάλαινα'

'Καμπανάκι' και στην Αμαλιάδα για τη 'Μπλε Φάλαινα'

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αμαλιάδας για την προστασία των ανηλίκων από το διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα»

Παρέμβαση για το διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» και τους κινδύνους που διατρέχουν οι ανήλικοι, σε περίπτωση που συμμετάσχουν σε αυτό, έκανε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, Αρετή Τέγου, σε εκτέλεση της παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου.

Ειδικότερα, με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εισαγγελία, παρακαλούνται οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και όσοι έχουν την επιμέλεια ανηλίκων να επαγρυπνούν και σε περίπτωση που υποπτευτούν ότι κάποιος ανήλικος σχεδιάζει να συμμετάσχει στο παιχνίδι να έρθουν αμέσως σε επικοινωνία, είτε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε με τις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές, είτε με τους εισαγγελείς.

Επίσης, με την ίδια ανακοίνωση, προτρέπονται οι ανήλικοι, σε περίπτωση που δεχθούν πρόσκληση-πρόκληση συμμετοχής στο συγκεκριμένο διαδικτυακό παιχνίδι, να απευθύνονται στους γονείς τους και να ενημερώνουν τις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές, καθώς και τον εισαγγελέα.

Ακόμη, παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους μαθητές και τους γονείς για τους κινδύνους που διατρέχουν οι ανήλικοι από τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το έγγραφο της εισαγγελέως έχει σταλεί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στον εισαγγελέα Εφετών Πάτρας, στις αστυνομικές Αρχές, στους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου, στον επιμελητή ανηλίκων Αμαλιάδας κ.ά.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Μπλε Φάλαινα': Εισαγγελέας του Ηρακλείου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης η 'Μπλε Φάλαινα'

'Μπλε Φάλαινα': Πώς λειτουργούν οι διαχειριστές, τι ζητάνε από τα παιδιά

Στο κυνήγι της 'Μπλε Φάλαινας'

SHARE:

24Media Network