Κάρπαθος: Αγωνία για τους αγνοούμενους δύτες που εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο

Κάρπαθος: Αγωνία για τους αγνοούμενους δύτες που εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο
Ανασύρθηκε η σορός του δεύτερου δύτη Eurokinissi

Σήμερα αναμένεται να καταδυθούν στη θαλάσσια περιοχή Σώκαστρου Καρπάθου τέσσερα μέλη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, για τον εντοπισμό των δύο δυτών που αγνοούνται από το Σάββατο.

Συνεχίζονται οι έρευνες των λιμενικών αρχών, δυτικά της Καρπάθου για τον εντοπισμό  δύο δυτών που αγνοούνται από το μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως έγινε γνωστό, στο σημείο μεταβαίνουν με αεροπλάνο και τέσσερις άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, οι οποίοι αναμένεται να καταδυθούν σήμερα στη θαλάσσια περιοχή Σώκαστρου για τον εντοπισμό τους.

Οι δύο δύτες ηλικίας 60 και 35 ετών κατέβηκαν σε βάθος 45 μέτρων στον βυθό σε γνωστή σπηλιά σε θαλάσσια περιοχή δυτικά του νησιού, ωστόσο τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν κατά τη διάρκεια της κατάδυσης. Ένας τρίτος δύτης που πραγματοποιούσε κατάδυση με τους αγνοούμενους εντός της σπηλιάς, λόγω έλλειψης αέρα αναδύθηκε μέχρι την έξοδο της σπηλιάς χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τους άλλους δύο.

Ο ίδιος ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό τους από περιπολικό ιδιωτικά σκάφη, ομάδα ιδιωτών δυτών, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Οι δύο αγνοούμενοι είναι ένας Τσέχος κι ένας Ιρανός. Στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη συμμετέχουν ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ομάδα ιδιωτών δυτών, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές.

Οι επόμενες ώρες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα