Καταδικάστηκαν πέντε για την κάρτα υγείας των ποδοσφαιριστών

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI SPORTS

Η ΕΠΟ είχε συνάψει το 2005 πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Το πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ωστόσο για χρόνια καταβαλλόταν κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες, ζημιώνοντας την ΕΠΟ κατά 13 εκατομμύρια ευρώ.

Ποινή πέντε ετών επιβλήθηκε σε πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας των ποδοσφαιριστών.

Πρόκειται για τους τρεις πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο, Γιώργο Γκιρτζίκη, και τα δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απόφαση την καταδίκη καθώς και να χορηγηθεί αναστολή έως την έφεση, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι.

ADVERTISING

Από τους συνολικά 30 κατηγορούμενους το δικαστήριο κήρυξε αθώους τα υπόλοιπα 17 πρώην μέλη της ΕΠΟ, που επίσης κατηγορούνταν καθώς και οκτώ στελέχη των εταιρειών που είχαν συνάψει τη σύμβαση με την ΕΠΟ.

Σύμφωνα με τη κατηγορία η ΕΠΟ είχε συνάψει το 2005 πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές η σύμβαση του οποίου καταγγέλθηκε το 2013, γιατί δεν υλοποιήθηκε ποτέ ενώ όλο αυτό το διάστημα καταβάλλονταν κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας τα τα ταμεία της ΕΠΟ κατά 13 εκατομμύρια ευρώ.

24Media Network