Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό δέχτηκε ο 16χρονος

Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό δέχτηκε ο 16χρονος
Thestival.gr

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος οδηγός φορτηγού μετά το περιστατικό καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Δέχτηκε πυροβολισμούς από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σφαίρα στο κεφάλι δέχθηκε ο 16χρονος οδηγός στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς και την καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μετά από πολύωρη επέμβαση.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, ο 16χρονος Ρομ υποβλήθηκε σε χειρουργείο όπου του αφαίρεσαν μία σφαίρα από το κεφάλι. Στην εντατική νοσηλεύεται μετά το χειρουργείο, ενώ ιδιαίτερα κρίσιμη κρίνεται η κατάστασή του.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός πήγε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Μοναστηριού, περίπου στη 1:00 και αφού έβαλε καύσιμα αξίας 20 ευρώ, έφυγε δίχως να πληρώσει.

Κλήθηκε η Άμεση Δράση και σύντομα περιπολικό της Άμεσης Δράσης και Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν το όχημα και κάλεσαν τον οδηγό να σταματήσει. Εκείνος αρνήθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Ο 16χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιχείρησε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τέσσερις φορές να εμβολίσει το περιπολικό και τις μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Λίγο μετά τις Φυλακές Διαβατών επί της παλαιάς Συμμαχικής Οδού, ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τράβηξε όπλο και πυροβόλησε δύο φορές, μία στον αέρα προς εκφοβισμό και μία προς το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα η σφαίρα να καταλήξει στο κεφάλι του 16χρονου, να χάσει τον έλεγχο και το όχημα να προσκρούσει σε τοίχο.

Ο οδηγός του οχήματος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και προανάκριση από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, θα υποβληθεί η δικογραφία με όλο το υλικό που έχει συγκεντρωθεί στον Εισαγγελέα και θα αποφασίσει εκείνος αν θα ασκηθούν διώξεις σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα