Καταδίωξη στην Αθηνών-Λαμίας: Σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο οδηγός

Καταδίωξη στην Αθηνών-Λαμίας: Σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο οδηγός

Η τρελή καταδίωξη ξεκίνησε από τον κόμβο του Βελεστίνου όπου εισήλθε ο 49χρονος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και οδήγησε έτσι με ιλιγγιώδη ταχύτητα για τουλάχιστον 130 χλμ και με πλήθος περιπολικών να τον καταδιώκουν

Τουλάχιστον δύο φορές προκύπτει πως είχε εγκλειστεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικό ίδρυμα με σοβαρή πάθηση, ο 49χρονος οδηγός που σκοτώθηκε στην Τραγάνα Φθιώτιδας.

Ο ίδιος καταγόταν από τα Φάρσαλα και ήταν μόνιμος κάτοικος Βόλου. Λίγο μετά τις 7 το πρωί εισήλθε με το λευκό Opel Astra του ανάποδα στον κόμβο Βελεστίνου και συνέχισε την αντίθετη με το ρεύμα κυκλοφορίας κατεύθυνσή του προς Αθήνα.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση με περιπολικά που τον κατεδίωκαν την ίδια ώρα που συνάδελφοί τους διέκοπταν την κυκλοφορία πιο χαμηλά για να μην σημειωθεί τυχόν μετωπική σύγκρουση.

Ο οδηγός έσπασε τις μπάρες και πέρασε τρία Διόδια σε Πελασγία, Μαυρομαντήλα και Αγία Τριάδα και ύστερα από σχεδόν 130 χλμ. οδήγησης με μία κινηματογραφική καταδίωξη από πλήθος περιπολικών, που όποτε τον πλησίαζαν προσπαθούσε να τους εμβολίσει, έφτασε στην Τραγάνα Φθιώτιδας.

Στο σημείο αυτό και λίγο πριν τα Διόδια η Αστυνομία έστησε μπλόκο με τρία περιπολικά, σε μία ύστατη προσπάθεια να τον αναγκάσουν να σταματήσει. Αντιθέτως εκείνος πάτησε γκάζι και συγκρούστηκε με δύο από τα τρία περιπολικά με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Από την σφοδρότατη σύγκρουση τα περιπολικά που εκτινάχθηκαν και άρχισαν να περιστρέφονται παρέσυραν έναν 44χρονο οδηγό Ι.Χ. φορτηγού που είχε κατέβει από το όχημά του για να δει τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας όπου αντιμετωπίστηκαν τα τραύματά του και νοσηλεύεται δίχως να διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Η κατάληξη αυτή σημειώθηκε περίπου 1,5 ώρα μετά από την στιγμή που ξεκίνησαν όλα και τουλάχιστον μέχρι τις 10 το πρωί ο δρόμος παρέμενε κλειστός μέχρι να απομακρυνθούν τα συντρίμμια και να καθαριστεί η άσφαλτος. Μέχρι εκείνη την ώρα η κυκλοφορία διεξαγόταν από παραδρόμους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταδίωξη στην Εθνική Οδό Λαμίας - Αθηνών: Νεκρός ο οδηγός

SHARE:

24Media Network