Καταγγελία για παγωμένες σχολικές αίθουσες στο Δήμο Κομοτηνής

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου SOOC

Επτά πολυπληθείς  Σχολικές Μονάδες βρίσκονται χωρίς θέρμανση, με 2.100 μαθητές να βρίσκονται έκθετοι στο ψύχος

Ανακοίνωση με την οποία ζητά από τη Δημοτική αρχή να ληφθούν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να ανακουφιστούν τα προβλήματα θέρμανσης που καταγγέλλει ότι παρατηρούνται τις τελευταίες 2 ημέρες σε σχολεία του Δήμου Κομοτηνής, εξέδωσε η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Εμείς…η Πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου.

Όπως αναφέρει, επτά πολυπληθείς  Σχολικές Μονάδες βρίσκονται χωρίς θέρμανση, με 2.100 μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα έκθετους στο ψύχος, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ADVERTISING

Θέλοντας λοιπόν να προλάβει μεγαλύτερα προβλήματα,η κ. Καζάκου, ζήτησε με επιστολή της προς τον Δήμαρχο κ. Πετρίδη και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής να προβούν σε όλες εκείνες  τις απαιτούμενες ενέργειες και να  λάβουν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα. Επίσης προτείνει να διακοπεί για μικρό χρονικό διάστημα η λειτουργία των μονάδων μέχρι αυτές να ζεσταθούν ξανά.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η αδυναμία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης των Σχολικών Μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  στο Δήμο Κομοτηνής,   έχει πάρει τεράστιες  διαστάσεις. Πρόκειται για ένα μείζον θέμα, που ταλαιπωρεί τις τελευταίες δυο μέρες την σχολική και όλη την τοπική κοινότητα.

Σε επικοινωνία που είχα με τη Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχαμε  σήμερα στις 24/1, επτά σχολεία του Δήμου Κομοτηνής δεν είχαν θέρμανση, με αποτέλεσμα  μαθητές και  εκπαιδευτικό προσωπικό κλήθηκαν να βρίσκονται σε παγωμένες αίθουσες, σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες κα σε ακατάλληλες συνθήκες.

Καθώς το πρόβλημα τείνει να γίνει μεγαλύτερο εντός των επόμενων ημερών, αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, ζήτησα με επιστολή μου προς τον Δήμαρχο κ. Πετρίδη και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής να προβούν σε όλες εκείνες  τις απαιτούμενες ενέργειες και να  λάβουν άμεσα  όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Πρότασή μας είναι εφόσον και δύναται να υπάρξει λύση στο πρόβλημα, να διακοπεί η λειτουργία των αντίστοιχων Σχολικών Μονάδων προσωρινά μέχρι να ζεσταθούν τα κτίρια».

Πηγή: Παρατηρητής της Θράκης

SHARE:

24Media Network