Καταγγελία Καμίνη: Ο Γερμενής της Χρυσής Αυγής μου επιτέθηκε και χτύπησε 12χρονο κορίτσι

Καταγγελία Καμίνη: Ο Γερμενής της Χρυσής Αυγής μου επιτέθηκε και χτύπησε 12χρονο κορίτσι

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι ο βουλευτής προσπάθησε να τον χτυπήσει αλλά δεν τα κατάφερε. Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή και προαναγγέλλει μηνύσεις (vids)

Σε καταγγελία  για απόπειρα επίθεσης σε βάρος του από βουλευτή της Χρυσής Αυγής προέβη ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας πως, όπως του είπαν, επρόκειτο για τον κ. Γιώργο Γερμενή.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι ο βουλευτής “μπήκε λάθρα στο φρουραρχείο”, όπου γινόταν διανομή αγαθών από τον δήμο Αθηναίων σε απόρους, και προσπάθησε να τον χτυπήσει αλλά δεν τα κατάφερε.

«Οι άνθρωποι αυτοί το μόνο που ξέρουν είναι η γλώσσα της βίας», τόνισε και επανέλαβε ότι «η γλώσσα του τσαμπουκά δεν περνάει». Μάλσιτα όπως δήλωσε ο κ. Καμίνης θα καταθέσει μήνυση κατα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Tο πρωί δεν επετράπη το προγραμματισμένο συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα παρά τις προσπάθειες του κόμματος που εμποδίστηκαν από την αστυνομία, η οποία προχώρησε και σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Μετά την ματαίωση της εκδήλωσης στην πλατεία Συντάγματος, μια ομάδα με επικεφαλής το βουλευτή πήγε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου για να εντοπίσει τον Γ. Καμίνη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μετά την ματαίωση της διανομής τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα, η Χρυσή Αυγή είχε αρχίσει να διανέμει τρόφιμα στα γραφεία της, υπό την διακριτική παρακολούθηση αστυνομικών δυνάμεων.

Όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής αντιλήφθηκε ότι στο κοινωνικό παντοπωλείο βρισκόταν ο δήμαρχος Αθηναίων, εισέβαλε στο χώρο και επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον κ. Καμίνη.

Τη γροθιά που προοριζόταν για τον κ. Καμίνη τελικά δέχθηκε στο κεφάλι ένα 12χρονο κορίτσι που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου με τον πατέρα του.

«Είναι δυνατόν αυτό το υποκείμενο να περιφέρεται και να οπλοφορεί; Είχε το χέρι στο όπλο. Πήγε να βγάλει όπλο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τις αρχές, αλλά και τους πολίτες» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Πρόκειται για την τακτική της κλιμακούμενης έντασης, αλλά εμείς απαντάμε με ψυχραιμία και προσήλωση στη δημοκρατική νομιμότητα. Δεν θα υποχωρήσουμε, γιατί προασπιζόμαστε θεσμούς και σύμβολα της πόλης» επισήμανε ο Γ.Καμίνης.

Αναφερόμενος στην ματαίωση του συσσιτίου «μόνο για Έλληνες» νωρίτερα στο Σύνταγμα, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «η δημοκρατική πολιτεία έπρεπε να απαντήσει στον τσαμπουκά τους».

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή , διαψεύδει τις καταγγελίες του Δημαρχου Αθηναίων και προαναγγέλλει μηνύσεις

” Η θλιβερή, ένοπλη κουστωδία Καμίνη δημιούργησε επεισόδιο εκ του μη όντος και προπηλάκισε βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Είναι αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού. Τρανή απόδειξη το τηλεοπτικό υλικό που κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο. Οι ψεύτες και οι συκοφάντες, ο Καμίνης και οι επίορκοι υπάλληλοι ασφαλείας του θα μηνυθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο κυβενρητικός εκπρόσωπος

Η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ.Κεδικογλου καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Γιώργου Καμίνη και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον δήμαρχο Αθηναίων.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη, στον οποίο εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας. Οι ακρότητες, ειδικά όταν θύματα είναι μέχρι και αθώα δωδεκάχρονα παιδιά, δεν αρμόζουν στη Δημοκρατία μας», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Τα κόμματα

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η πρωτοφανής ενέργεια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, να προπηλακίσει τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στο Κοινωνικό Παντοπωλείου του δήμου.

Ο Σύριζα στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η επίθεση του οπλοφόρου Χρυσαυγίτη βουλευτή  Καιάδα στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, που είχε τελικά  θύμα ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, δεν αποδεικνύει μόνο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού Δικαίου. Εξίσου, αποτελεί απόδειξη ότι οι Χρυσαυγίτες αποθρασύνονται από την ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι Αρχές».

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά αναφέρει ότι στην Πλατεία Συντάγματος εφαρμόστηκε ο νόμος, απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που άπλωσαν γι άλλη μια φορά την πραμάτεια τους: ρατσιστικό μίσος, χρήση βίας, νταηλίκια.Και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν τον νόμο και για την επίθεση του βουλευτή Γερμενή στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Πλήρη στηριξη στον δήμαρχο Αθηναίων εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. «Η Χρυσή Αυγή μετά την απαγόρευση των “συσσιτίων μίσους” της στο Σύνταγμα, βάζει στην άκρη το προσωπείο της ελεημοσύνης και επιστρέφει στις γνωστές της τακτικές που ταιριάζουν σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ και καταδικάζει την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «οπλοφορώντας επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, αλλά τελικά χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι,που έγινε μάρτυρας και θύμα του τυφλού μίσους ενός “βουλευτή” του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα