ΟΙΕΛΕ: Το ίδιο σχολείο έχει ξεχάσει σε σχολικό λεωφορείο και άλλο παιδάκι

Σχολικό προαύλιο (ΦΩΤΟ Αρχείου)
Σχολικό προαύλιο (ΦΩΤΟ Αρχείου) EUROKINISSI

Σε νέα καταγγελία προχώρησε η ΟΙΕΛΕ κατά ιδιωτικού σχολείου στην Παλλήνη, όπου πριν κάποιες μέρες οι εργαζόμενοι ξέχασαν ένα 3χρονο παιδί μέσα στο λεωφορείο για 3 ώρες. "Το έχουν ξανακάνει και με άλλο παιδί σε εκδρομή στα Καλάβρυτα", υποστηρίζουν.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας προχώρησε σε νέα καταγγελία για το ιδιωτικό σχολείο στην Παλλήνη, στο οποίο εργαζόμενοι είχαν ξεχάσει ένα 3χρονο παιδί επί τρεις ώρες.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το ίδιο σχολείο στο παρελθόν είχε ξεχάσει έναν μαθητή Γυμνασίου μόνο του στα Καλάβρυτα, όπου είχαν πάει σχολική εκδρομή.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το παιδί είχε μείνει μόνο του στην περιοχή, ενώ το λεωφορείο είχε αναχωρήσει για Αθήνα.

Η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ

"Πριν από λίγο η Ομοσπονδία μας έλαβε γνώση σοβαρής καταγγελίας για το ίδιο σχολείο όπου συνέβη ο εγκλεισμός του μικρού μαθητή στο σχολικό λεωφορείο. Πιο συγκεκριμένα, μας καταγγέλθηκε ότι σε εκδρομή που διοργάνωσε το εν λόγω εκπαιδευτήριο για σκι στα Καλάβρυτα, οι αρμόδιοι «ξέχασαν» μαθητή της Α’ Γυμνασίου εκεί και έφυγαν για την Αθήνα!

Βεβαίως, το θέμα δεν αφορά μόνο μια ακόμη εμφανή περίπτωση παραμέλησης μαθητή. Από τα περιστατικά αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκύπτει εύλογα πως είναι αναγκαία, όχι η μείωση (ή ακόμη και η κατάργηση) της εποπτείας του κράτους που ορισμένοι επιδιώκουν, αλλά η ενίσχυση των ελέγχων στα ιδιωτικά σχολεία, ώστε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης και, κυρίως, η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών".

"Ξέχασαν παιδάκι στο σχολικό λεωφορείο επί τρεις ώρες"

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης 29 Οκτωβρίου γραμματέας παιδικού σταθμού κάλεσε γονείς παιδιού για να τους ρωτήσει γιατί το παιδί τους δεν είχε πάει στο σχολείο εκείνη την ημέρα. Οι γονείς έντρομοι απάντησαν ότι είχαν αφήσει το παιδί τους στο σχολικό.

Όταν πήγαν οι υπεύθυνοι στο σχολικό που ήταν κλειδωμένο στο προαύλιο ανακάλυψαν ξεχασμένο μέσα σε αυτό το παιδάκι.

Οργισμένοι βεβαίως οι γονείς για αυτό που συνέβη υπέβαλαν μήνυση και συνελήφθησαν ο οδηγός του σχολικού και οι δύο συνοδοί για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξέχασαν παιδάκι μέσα σε σχολικό λεωφορείο επί τρεις ώρες

SHARE: