Κατάληψη στο ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΠΘ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ // ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΠΘ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ // ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ) MOTIONTEAM

Φοιτητές πραγματοποιούν κατάληψη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Στα 23 εκατ. ευρώ οι οφειλές του κράτους στο Ίδρυμα. Χωρίς ομαλή σίτιση και στέγαση εκατοντάδες φοιτητές. Σκληρή ανακοίνωση ΑΣΓΜΕ σε Γαβρόγλου

Της Μίκας Κοντορούση

Κατάληψη στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) πραγματοποιούν φοιτητές του ΜΑΣ (παράταξη του ΚΚΕ). «Κόβουν τη σίτιση, πρωτοετείς φοιτητές πετάγονται έξω από τις εστίες» λένε τα μέλη της παράταξης, αμφισβητώντας τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για ομαλή σίτιση και στέγαση των φοιτητών.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφήνει χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές στις εστίες χωρίς φαγητό, ζεστό νερό, συντήρηση και καθαριότητα, έχει στον αέρα δεκάδες εργαζόμενους, πετάει εκτός εστίας εκατοντάδες πρωτοετείς φοιτητές που για να σπουδάσουν έχουν ανάγκη από δωμάτιο» λέει το ΜΑΣ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση χρωστάει 23 εκατομμύρια ευρώ στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Το ΜΑΣ προγραμματίζει συλλαλητήρια την προσεχή Τρίτη 7 Νοεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) επιτίθεται στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Συγκεκριμένα, όπως λέει η «Στις 30 Οκτωβρίου και ενώ χιλιάδες  μαθητές  πραγματοποιούσαν  κινητοποίηση με τη στήριξη της ΑΣΓΜΕ, της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής και της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων , ο υπουργός Παιδείας  κ. Κώστας Γαβρόγλου  όχι μόνο επέμεινε να αναπαράγει τα περί επιστροφής της κανονικότητας στα σχολεία, αλλά με προκλητικό τρόπο επιστράτευσε λογικές κοινωνικού αυτοματισμού και έκανε υποδείξεις για τις μαθητικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος».

«Είναι υπεύθυνο Σύλλογοι Γονέων να παίρνουν τα παιδιά και να λένε κάνουμε συλλαλητήριο για ένα ουσιαστικό σχολείο, αυτό είναι το αίτημα - για ένα ουσιαστικό σχολείο τα παιδιά χάνουν ώρες;»  είπε συγκεκριμένα. «Προφανώς ο κ. υπουργός δεν προβληματίζεται για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται από την έλλειψη εκπαιδευτικών τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό που τον ενοχλεί είναι ο συλλογικά οργανωμένος αγώνας των μαθητών και τα δίκαια αιτήματά τους που βρίσκονται στον αντίποδα της αντιλαϊκής εκπαιδευτικής πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Φωτογραφία αρχείου

SHARE:

24Media Network