Στο Διοικητικό Εφετείο η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον τούρκο στρατιωτικό

Στο Διοικητικό Εφετείο η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον τούρκο στρατιωτικό
Συνάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Τόσκα και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Παράλληλα κατατέθηκε από τον Γ. Μουζάλα αίτηση αναστολής για το άσυλο στον τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που κατηγορείται ως πραξικοπηματίας στην Άγκυρα

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διαβιβάστηκε, σήμερα το μεσημέρι, από το Αστυνομικό Τμήμα, η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, με την οποία παρέχεται άσυλο σε έναν απ’ τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που η Τουρκία ζητά να εκδοθούν ως πραξικοπηματίες.

Παράλληλα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» άμεσα η απόφαση χορήγησης ασύλου στον τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, που ήδη είναι ελεύθερος, όπως επίσης κατέθεσε και αίτηση αναστολής.

Οι αιτήσεις εισήχθησαν στο Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και αύριο θα γίνουν οι σχετικές επιδόσεις στους δικηγόρους, ενώ θα οριστεί ο δικαστής που θα αναλάβει την υπόθεση.

Στη συνέχεια θα προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της κύριας αίτησης, που θα είναι πιθανά μέσα στο επόμενο εξάμηνο και μέσα στις επόμενες μέρες θα εξετασθεί από την πρόεδρο του εν λόγω Τμήματος το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής και θα οριστεί η ημερομηνία εξέτασης της αίτησης αναστολής.

Τον τελικό λόγο για την αίτηση ακύρωσης έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα