Κατεπείγουσα έρευνα για το Plan B

Κατεπείγουσα έρευνα για το Plan B
SOOC

Η τακτική Δικαιοσύνη ξεκινά κατεπείγουσα έρευνα για την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο αποκαλούμενο "Plan B"

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ερευνηθεί η πιθανή εμπλοκή μη πολιτικών προσωπών στην υλοποίηση του αποκαλούμενου "Plan B" του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Μόλις μία ημέρα μετά την κατάθεση δύο σχετικών μηνυτήριων αναφορών στον Αρειο Πάγο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλ. Ζαγοραίος, παρήγγειλε να εξεταστεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων. Κι αυτό γιατί χθες διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία οι δύο μηνύσεις των δικηγόρων, αλλά και το επίμαχο δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, που αναφέρονται στο περιβόητο "Plan B".

ADVERTISING

Την προκαταρκτική έρευνα "χρεώθηκε" ο εισαγγελικός λειτουργός Χρ. Ντζούρας, ο οποιος θα ασχοληθεί μόνο με την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων.

Το σκέλος που αφορά στον Γιάνη Βαρουφάκη θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με τα μη πολιτικά πρόσωπα, στις μηνυτήριες αναφορές ζητείται να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί  σειρά αξιοποίνων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία.

Φωτογραφία: sooc.gr

SHARE:

24Media Network