Καβάλα: Αστυνομικός τραυμάτισε μετανάστες πυροβολώντας για να τους ακινητοποιήσει

Καβάλα: Αστυνομικός τραυμάτισε μετανάστες πυροβολώντας για να τους ακινητοποιήσει
Αστυνομία (φωτό αρχείου) Eurokinissi

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος αστυνομικού, ο οποίος κατά τη διάρκεια επιχείρησης πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο μετανάστες στην περιοχή του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Αιματηρή ήταν η κατάληξη καταδίωξης μεταναστών και διακινητών από αστυνομικούς στην περιοχή της Καβάλας.

Χθες Τρίτη, 9 Αυγούστου στις έξι το απόγευμα, σε δασική περιοχή μεταξύ των οικισμών Φωλιάς και Σιδηροχωρίου στην Καβάλα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν ομάδα περίπου 30 ατόμων (διακινητές και διακινούμενους μη νόμιμους μετανάστες) να αποβιβάζονται από σταθμευμένο Ι.Χ. φορτηγό όχημα, το οποίο προηγουμένως κινούταν στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Ακολούθησε επιχείρηση για την ακινητοποίηση των ατόμων, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας αστυνομικός πραγματοποίησε βολές εκφοβισμού. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε στον αέρα. Από την περαιτέρω εξέλιξη του περιστατικού συνελήφθησαν εννέα μη νόμιμοι μετανάστες, (8 άντρες και μία γυναίκα εκ των οποίων οι 8 από την Συρία, ανάμεσά τους και η γυναίκα και ένας από την Αίγυπτο). Για δύο από τους μετανάστες προέκυψε ότι είχαν τραυματισθεί στον δεξί ώμο και δεξί βραχίονα, αντίστοιχα, από τους πυροβολισμούς.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας, για παροχή πρώτων βοηθειών. Για τον τραυματισμό των αλλοδαπών συνελήφθη ο εμπλεκόμενος αστυνομικός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ παράλληλα κινείται η διαδικασία για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version