Καβάλα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο της 68χρονης – Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Καβάλα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο της 68χρονης – Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή
Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 68χρονη στην Καβάλα glomex

Συνεχίζονται οι έρευνες για την 68χρονη που βρέθηκε νεκρή στην Καβάλα. Η αυτοψία του ιατροδικαστή και οι νέες μαρτυρίες.

Ένα αδιανόητο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη, σχετικά με τον θάνατο 68χρονης κτηνοτρόφου, η οποία βρέθηκε νεκρή έξω από το μαντρί της, στην Καβάλα, το απόγευμα της Παρασκευής (2/6).

Στην αρχή ο θάνατός της δεν αποδόθηκε σε εγκληματική ενέργεια, μετά την ιατροδικαστική εξέταση όμως, αποδείχθηκε πως φέρει πολλαπλές εσωτερικές κακώσεις.

Ταυτόχρονα εξετάζεται η πιθανότητα να τραυματίστηκε θανάσιμα από κάποιο επιθετικό κριάρι από το ποιμνιοστάσιό της.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επαναληπτική αυτοψία στον χώρο, αστυνομικοί και ιατροδικαστής, συνάντησαν ένα εξαιρετικά επιθετικό και ογκώδες κριάρι, που χρειάστηκαν πέντε άνθρωποι για να το ακινητοποιήσουν και να μην επιτεθεί.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» βρέθηκε στο Ποδοχώρι Καβάλας για να ερευνήσει την πρωτοφανή αυτή υπόθεση.

Τα χτυπήματα που εντόπισε ο ιατροδικαστής στη σορό της Μαλαμάτης Τιλόγλου, μαρτυρούν τη βιαιότητα του θανάτου της. Αυτό που μένει να αποδειχθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, είναι αν έχασε τη ζωή της από ανθρώπινο χέρι ή από ένα κριάρι;

Σημειώνεται ότι η άτυχη κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρή από τον ανιψιό και τον σύζυγό της γύρω στις εννέα το βράδυ της Παρασκευής, λίγα μόλις μέτρα απόσταση από το μαντρί της που βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους.

Δεν είχε εμφανείς εξωτερικές κακώσεις και ο θάνατος στην αρχή αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια. Δίπλα της βρέθηκε το ένα της παπούτσι και το κινητό της τηλέφωνο κλειστό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη, η άτυχη Μάλαμα, όπως τη φώναζαν, έλεγε σε γνωστούς και φίλους ότι ήταν για χρόνια θύμα της βίας του συζύγου της. Σημάδια από πρόσφατα χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα της, εντόπισε και ο ιατροδικαστής.

Την εικόνα μιας ταλαιπωρημένης και κακοποιημένης γυναίκας, μετέφερε στο «Τούνελ» και ο αδελφός της, που προσπαθούσε μάταια για χρόνια να την απομακρύνει από το προβληματικό περιβάλλον του σπιτιού της.

Ο σύζυγός της μιλάει ανοιχτά για δολοφονία και δεν αποδέχεται την εκδοχή του κριαριού.

Κλιμάκιο κτηνιάτρων εξέτασε το κριάρι, ηλικίας περίπου ενός έτους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής δεν το βρήκαν επιθετικό. Έγινε αιμοληψία όπως ζητήθηκε από τις αστυνομικές αρχές για περεταίρω έρευνα.

Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Ο Νικόλαος Κιφνίδης, Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μίλησε στο «Τούνελ» για τα ευρήματα που σοκάρουν.

«Ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα εσωτερικής αιμορραγίας στον πνεύμονα που προκλήθηκε από τα κατάγματα που υπέστη στα πλευρά και το στέρνο, κυρίως από χτυπήματα που δέχτηκε. Είχε ρήξη σπλήνας, ενώ διαπιστώθηκε ακόμη κάταγμα δεξιάς κλείδας, διάφορες εκχυμώσεις και κακώσεις στην κάτω γνάθο και στα άκρα. Τα χτυπήματα αυτά έγιναν με δύναμη από θλων όργανο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως το θύμα είχε μώλωπες προγενέστερους του θανάτου.

«Κάτω από το δεξί μάτι και στο πόδι είχε δύο εκχυμώσεις από χτυπήματα που προκλήθηκαν τις προηγούμενες δύο με τρεις ημέρες από το θάνατό της. Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό, ήταν μήπως έγινε παράσυρση πεζού, αλλά εκεί ούτε με δέκα χιλιόμετρα δεν μπορείς να πας», πρόσθεσε.

Για το κριάρι που λέγεται πως μπορεί να ευθύνεται για το θάνατό της, ο ιατροδικαστής είπε:

«Πήγαμε στο σημείο για να δούμε το κριάρι, γιατί υπάρχουν στην ιατροδικαστική τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είχε κέρατα όμως και αυτό κάνει πιο δύσκολη τη δουλειά μας, γιατί εάν είχε θα μπορούσαμε πιο εύκολα να πάρουμε δείγμα αίματος, καθώς θα την τρυπούσε σίγουρα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.»

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε σε πλήρη ακαμψία και θεωρείται πως ήταν νεκρή τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την ανεύρεσή της από τον σύζυγο και τον ανιψιό της.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων για να διαπιστωθεί εάν τα χτυπήματά της προκλήθηκαν από κριάρι ή από άνθρωπο, ενώ έχουν ληφθεί δείγματα από τα νύχια και τα ρούχα της.

«Για ποιο κριάρι λένε… Τη σκότωσαν…»

«Είμαι διακόσια τοις εκατό σίγουρος πως δεν την έχει σκοτώσει το κριάρι. Δε γίνεται να τη χτύπησε στο στήθος και όχι στο πρόσωπο. Κανένας κλέφτης, κανένας ψεύτης, τι να σου πω… Ήθελα να φέρω τη Νικολούλη…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύζυγος.

Για τα όσα ακούγονται στο χωριό για τη βίαιη συμπεριφορά του, είπε:

«Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Είμαι ένας αγράμματος άνθρωπος. Μπορεί να νευρίαζα, αλλά δε θα έφτανα σε τέτοιο σημείο. Τσακωνόμασταν όπως κάθε ανδρόγυνο.»

Λίγες ημέρες πριν βρεθεί νεκρή η άτυχη 68χρονη, παραδέχθηκε ότι τη χτύπησε με μία βέργα και μία σόμπα ανέκοψε τη δύναμη.

«Είχα τη βέργα στα χέρια μου και τη χτύπησα στο γοφό. Αν δεν ήταν η σόμπα, μπορεί να τη χτυπούσα πιο πολύ. Δεν ήθελα να τη χτυπήσω, ούτε να τη σκοτώσω που μερικοί λένε, και τα παραλένε…», κατέληξε.

Ο τελευταίος μάρτυρας

Η εκπομπή εντόπισε και μίλησε με τον τελευταίο άνθρωπο που είδε την άτυχη κτηνοτρόφο στο μαντρί πριν βρεθεί νεκρή. Περιγράφει τα όσα αντίκρυσε λίγη ώρα πριν συμβεί το μοιραίο…

«Η γυναίκα είχε κάνει μια παραγγελία και εγώ απλά της την πήγα εκείνη την ημέρα. Πρέπει να ήταν δυο, δυο και τέταρτο το μεσημέρι. Δεν ξέρω και κάτι για να σας βοηθήσω. Ήταν όλα όπως συνήθως, γιατί έχω πάει και άλλη φορά εκεί. Φαινόταν μια χαρά, δηλαδή ούτε ήταν χτυπημένη που ακούστηκαν πολλά, ούτε τίποτα. Εγώ δεν είδα καθόλου τα ζώα. Ίσως να τα είχε βγάλει να βοσκήσουν, δεν μπορώ να ξέρω. Δεν γνωρίζω αν ήταν μόνη της, αλλά εγώ δεν είδα κάποιον άλλον εκείνη την ώρα. Τώρα τι να σας πω…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας – «κλειδί».

“Τρελάθηκα όταν είπαν για ανθρωποκτονία” λέει ο αδερφός της

Ο Πασχάλης Βαλσαμίδης μίλησε στο «Τούνελ» που ταξίδεψε στο Ποδοχώρι Καβάλας για να ερευνήσει το μυστηριώδη θάνατο της αδελφής του. Ανέφερε πως η πρώτη του σκέψη όταν άκουσε για το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας, ήταν μήπως συνέβη κάτι με τον σύζυγό της.

«Εξεπλάγην όταν έμαθα για το θάνατο της αδελφής μου. Στην αρχή έπαθα σοκ. Βρέθηκε λίγα μέτρα από το μαντρί πεθαμένη κάτω από μία ελιά. Μου έδωσαν την αίσθηση ότι ήταν ένας φυσιολογικός θάνατος από παθολογικά αίτια. Είπα να καλέσουν ένα ασθενοφόρο και την αστυνομία αφού βρέθηκε σε εξωτερικό χώρο. Πήγε το ασθενοφόρο, διαπίστωσαν το θάνατο και στη συνέχεια κάλεσαν ιατροδικαστή. Έπρεπε να γίνει νεκροψία για να διαπιστωθούν τα αίτια. Από το γραφείο τελετών που καθυστερούσαν να παραλάβουν τη σορό, μου είπαν εν ψυχρώ πως πρόκειται για ανθρωποκτονία. Εκείνη την ώρα τρελάθηκα. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω τον ανιψιό της που είχαμε επικοινωνία. Του λέω “δεν πιστεύω να μας έκανε τίποτα ο θείος…” Με το ιστορικό που υπάρχει, φοβήθηκα. Το μυαλό μου εκεί πήγε γιατί τη φοβέριζε και τη χτυπούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος την περιγράφει ως έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, που παντρεύτηκε πολύ μικρή και ήταν μία ολόκληρη ζωή μαζί με τον σύζυγό της, κοντά πενήντα χρόνια. Στο ερώτημα της δημοσιογράφου γιατί δεν έφευγε από το σπίτι για να γλιτώσει τις κακοποιητικές συμπεριφορές, απάντησε:

«Είχε φύγει πολλές φορές από το σπίτι λόγω του κακοποιητικού περιβάλλοντος, αλλά πάντα τα ξαναέβρισκαν και μετά από λίγο φτου και πάλι από την αρχή τα ίδια. Ίσως το γεγονός ότι δεν είχαν κάποιο άλλο ενδιαφέρον και δεν έκαναν παιδιά, να προκαλούσε και τις εντάσεις μέσα στο σπίτι…»

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα