Καζάνι που βράζει οι προσφυγικές δομές της χώρας

Καζάνι που βράζει οι προσφυγικές δομές της χώρας
Δομή Προσφύγων Eurokinissi

Με το μηνίαιο οικονομικό βοήθημα να έχει πλέον διακοπεί, ακόμα και για κατηγορίες ευάλωτων ανθρώπων, το κλίμα στις προσφυγικές δομές έχει βαρύνει επικίνδυνα.

Οριακή είναι πλέον η κατάσταση σε πολλές από τις προσφυγικές δομές της χώρας.

Το γεγονός ότι μετά από κυβερνητική απόφαση σταμάτησε η χρηματική ενίσχυση στους αναγνωρισμένους πρόσφυγες έχει δημιουργήσει πολύ αρνητικό κλίμα στον πληθυσμό ο οποίος διαπιστώνει ότι χωρίς σοβαρές προοπτικές ένταξης και χωρίς χρήματα καταδικάζεται σε ανέχεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μηνίαιο βοήθημα έχει διακοπεί ακομα και σε ανθρώπους που είναι αντικειμενικά ευάλωτοι αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία ευαλωτότητας του νέου νόμου.

Σ’ αυτήν συμπεριλαμβάνονται πλέον μόνο έγκυες, λεχώνες και άνθρωποι που υποφέρουν που κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους από ασθένεια. Εκ των πραγμάτων δηλαδή έχουν μείνει εκτός προστασίας πολύτεκνες μητέρες, καρκινοπαθείς, άνθρωποι με αναπηρία κτλ.

Ειδικά σ’αυτούς τους ανθρώπους τόσο η δυσαρέσκεια όσο και η απόγνωση είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς τις τελευταίες εβδομάδες όπως λένε στο news24/7 άνθρωποι με ξεκάθαρη γνώση της κατάστασης.

Εν τω μεταξύ τα ευτράπελα με τους νέους διευθυντές των δομών. Συγκεκριμένος διευθυντής δομής δεν έχει αναλάβει υπηρεσία διότι δεν του το επιτρέπει η Περιφέρεια η οποία είναι υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη δομή (βρίσκεται στη Στερεά Ελλάδα).

Γραφειοκρατικό πρόβλημα δηλαδή δημιουργεί αυτόν τον καιρό ένα κενό “εξουσίας” το οποίο ανά πάσα στγμή μπορεί να στοιχίσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα