Κεχαγιόγλου για τη δίκη του μοντέλου με την κοκαΐνη: Θα είναι έκπληξη η αθώωση της

Κεχαγιόγλου για τη δίκη του μοντέλου με την κοκαΐνη: Θα είναι έκπληξη η αθώωση της

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της ακροαματικής διαδικασίας με τις καταθέσεις των μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Τη Δευτέρα η απολογία της Ειρήνης - Γιατί ο 'εισαγγελέας" δεν έχει άλλο δρόμο από την υποστήριξη του κατηγορητηρίου.

Ανακοίνωση για την πορεία της δίκης της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με ποσότητα κοκαΐνης, εξέδωσε ο συνήγορος υπεράσπισης, Σάκης Κεχαγιόγλου, με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους της ακροαματικής διαδικασίας, που έγινε σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου, με τις καταθέσεις του συνόλου των μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου με την απολογία της κατηγορούμενης η οποία θα εξεταστεί – σύμφωνα με το ισχύον στο Χονγκ – Κονγκ νομικό σύστημα – τόσο από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσης αρχής όσο και από το συνήγορο υπεράσπισής της, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις και η έκδοση της απόφασης.

"Ο Βρεττανός συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης και διακεκριμένος ποινικολόγος του Χονγκ – Κονγκ Andrew Bullet, με άψογη προετοιμασία και επεξεργασία της σχετικής δικογραφίας, εκμεταλλεύτηκε τα κενά του κατηγορητηρίου με σκοπό τη δημιουργία αμφιβολιών. Επιθυμώ να επισημάνω, ότι η απολογία της κατηγορουμένης, οι εξηγήσεις που θα παράσχει την Δευτέρα και η υποβολή της στις ερωτήσεις των διαδίκων, θα αποτελέσουν κομβικό και αποφασιστικό σημείο για την δικανική κρίση του 7μελούς σώματος των Ενόρκων, καθότι το μοναδικό ερώτημα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν είναι το εάν είναι απολύτως βέβαιοι για το αν γνώριζε ή όχι η κατηγορουμένη ότι μεταφέρει ναρκωτικές ουσίες" σημειώνει ο κ.Κεχαγιόγλου επισημαίνοντας πως για τον ίδιο θα αποτελέσει έκπληξη μια ενδεχόμενη αθώωση του μοντέλου.

"Θα ήθελα επίσης να τονίσω, θέση την οποία έχω υποστηρίξει πριν καν την έναρξη της δίκης, ότι θα αποτελέσει έκπληξη για εμένα η ενδεχόμενη αθώωσή της. Ευχάριστη έκπληξη μεν, αλλά πάντως έκπληξη, καθότι ο δικηγόρος πρέπει να αποστασιοποιείται από τη συναισθηματική φόρτιση ή την ατομική του κρίση και να εξετάζει ψύχραιμα και με την απαιτούμενη απόσταση το υλικό της σχετικής δικογραφίας καθώς και τις συνθήκες και το περιβάλλον εκδίκασης της υπόθεσης. Βεβαίως, η ιστορία των ποινικών δικαστηρίων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι γεμάτη από εκπλήξεις... Εύχομαι η περίπτωση της Ειρήνης να αποτελέσει μία από αυτές" υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Ακόμη, αναφορικά με τη στάση του Φίλιπ Ρος, ο οποίος είναι ο δικηγόρος τον οποίο προσέλαβε το κράτος για να υποστηρίξει το κατηγορητήριο, ο κ.Κεχαγιόγλου διευκρινίζει πως με βάση το δικονομικό σύστημα που ισχύει στο Χονγκ Κονγκ, είναι υποχρεωμένος να υποστηρίξει το κατηγορητήριο και δεν έχει τη δυνατότητα να αμφιβάλλει για την ενοχή του κατηγορουμένου ή να προτείνει την απαλλαγή του, όπως ο Εισαγγελέας στο νομικό σύστημα της Ελλάδος. "Το μόνο λοιπόν που έπραξε ο δικηγόρος – κατήγορος ήταν με επιμέλεια και επαγγελματισμό να υποστηρίξει την κατηγορία" αναφέρει ο κ.Κεχαγιόγλου.

"Τέλος, και κατά παράκληση των γονέων της κατηγορουμένης επιθυμώ να εκφράσω δημοσίως τις θερμές τους ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Χονγκ – Κονγκ κ. Ιωάννη Μαλούκο και τον Υποπρόξενο κ. Κωνσταντίνο Τσιάντα για την συγκινητική συμπαράσταση προς την κόρη τους και τους ίδιους στη διάρκεια των τελευταίων 17 μηνών της κράτησής της" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μοντέλο στο Χονγκ Κονγκ: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την υπόθεση κοκαΐνης

Χονγκ Κονγκ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας κατά του μοντέλου με την κοκαΐνη

Αρχίζει η δίκη του μοντέλου στο Χονγκ Κονγκ - Ανατροπή με το δέμα της κοκαΐνης

SHARE: